"Det är synd om människorna"

Kaos.
Panik.
Orkar inte längre.

Vaknade tidigt av en mardröm som aldrig tycktes ta slut. Förstod att det var en dröm, somnade om, drömde en till osv. Gick upp tidigt och domnade i benen efter vissa saker.
Kollade på P.S I Love You, grät som en blådåre. Men sån är jag. På kvällen blev allt värre, slutade i kaos.

Du har fått dina chanser, nu är det upp till dig att ta lite initiativ, kanske fixa det du har förstört?!

Pallar inte mycket just nu, men jag klarar det.
Har ju vissa saker som håller en uppe trots allt. Saker som monster, vänner, familj och böcker. Och Mini får räknas som en egen kategori. <3

Och sen lär jag bara skriva här för att få det ur systemet, tack bästa för stödet ikväll. <3


Skolan, dag 1&2.

Jadu. Igår började då gymnasiet. Vet inte riktigt vad jag ska tycka än, men det är kul med lite nytt i alla fall.

Måndag: Var nervös som en dåre, trodde att jag skulle smälla av. Satt med Linn, Linnéa, Milla och Klara på bussen och nervösade (nytt ord, yes) och bara var nervig. Kom till skolan, samling i aulan. Rektorn flåsade i mikrofonen, var apnervös och tittade på folk, och sen skulle man gå till klassrummet.
Var väldigt pinsamt och nervöst i alla fall, men det gick bra. Våran klassföreståndare gick mig på nerverna, han tyckte att han var jätterolig men det var han inte. Och seg var han också, men det borde ju funka, tyckte inte att han var lika jobbig idag till exempel.
Slutade tidigt, så jag och Milla drog till Möklinta och satt på en gräsplätt där. Skönt som satan var det.
När vi kom hem så fick jag kämpa för att inte däcka tidigare än planerat, så det hände inte mycket alls. Träffade Linn en stund också :)

Tisdag: Nästan lika nervös, men nu visste man ju i alla fall vart man skulle gå och sånt där. Hade matte (samlas i tio minuter, sluta) på morgonen, sen franska. Skulle jag ha haft alltså. Men istället satt jag utanför och väntade på läraren tills alla andra slutade eftersom att den inte kom. Great, var dessutom bara två till där, så det kanske inte blir något, jag vet inte. Men nu vart franskan ett ännu större ångestmoment..
Sen hade vi Kemi, vi fick böcker och jag och Klara var 100% seriösa. Eller inte. Men jag tror att det kan bli bra ändå.
Sen gick vi in till "stan" och väntade på virrpannan Linda som också skulle komma. Men hon gick runt hela jäkla stan istället, haha. Sen så åkte Klara hem och jag följde med Linda till tandläkaren, vilket också är en historia för sig. Efter det, med glömda glasögon och allt vad det heter, så gick vi tillbaka till stan, träffade Milla och gick runt lite och tog en fika.
När vi kom hem så åkte vi till Avesta och nu har jag vart halvt död sen dess.

Klassen är faktiskt ok såhär långt, bara två människor som känner att jag absolut inte vill lära känna, framsteg!

Imorn är det skola.

VILLINTEVILLINTEVILLINTEVILLINTE!!!

Jag är hypernervös. Och har ångest. Och jag vill inte. Men jag måste. JIPPIE! -.-
Nej, men seriöst nu. Jag vill ha mera sommarlov. Har haft en så jäkla bra sommar, så jag vill inte att den ska ta slut. Och jag har fortfarande massa att göra. Men det är väl bara att bita ihop, gå upp tidigt imorgon och försöka vara glad utan att brista av nervositeten. Nya människor är ju inte direkt min specialitet.
 Men jag har ju Klara. Och Linn på morgonen i bussen och så. Och nu har jag en mobil också, det går inte att lyssna på musik i den, men den fungerar. Det är ju i alla fall ett plus. Och om det blir jobbigt kan man sms:a någon vänlig själ. Jag kommer säkerligen att gå vilse mer än en gång också. Det är ju alltid lika kul.
 
Nu ska jag gå och lägga en ansiktsmask. Om inte Linn hinner ringa. Då är jag med henne en stund istället. Och pratar om hur nervösa vi är.
Så nu slipper ni mitt svammel :)


:)

Man kan inte bli annat än glad av den här låten :)
Hans andra låtar är också bra, men den här får i alla fall mig att må bra.



Morgan Laurence - Come on, come on

Idag gick jag upp halv åtta. Blä! Och nästa vecka blir det halv sex, kommer ju inte funka.
Men idag har jag i alla fall mest bara fixat lite inför skolan och slöat lite grann. Sitter och läser nu, Kikis Expressbud - Den nya häxkonsten av Eiko Kadono. Animén av Hayao Miyazaki är bättre, men han har gjort om den lite (precis som Det levande slottet) och böckerna är bra de med. Även om det är hypertydligt att de är barnböcker.
Ikväll blir det till att bleka håret också, nu ska de gröna nyanserna bort. Ska även lägga i svart, men det får ni se på söndag.
Imorgon åker jag upp till Årsunda med familjen och kommer inte hem förrän på söndag förmiddag. Då ska jag hinna fixa allt och vara nervös. Skolångest är toppen!


All kalabalik häromdagen handlade om att jag tröttnade ur på en "vän" som tog tillfället i akt och trycka ner mig, vilket iofs inte är ovanligt. Men jag är trött på att ta hennes skit, så whatever.

Snabb uppdatering.

Tänkte uppdatera igårkväll, men då hände det massa, som jag skriver om imorgon.
Drama, drama, drama..

Inte hänt mycket idag, försov mig imorse så har inte fått så mycket uträttat. Är bara 4 dagar kvar av lovet nu, varav 3,5 kommer spenderas i Årsunda. Vi får se vad som hinns med och inte helt enkelt.
Nu ska jag sova så att jag orkar upp imorn.

Skriver mest som en påminnelse till mig själv att faktiskt uppdatera imorn. :P

Prison Break.

Ett avsnitt kvar.

Ett avsnitt, där alla som såg förra veckans avsnitt vet att Michael Scofield dör. Nu får man veta vad som hände, och förhoppningsvis blir det inte alltför sorgligt... Själv grät man ju redan när gravstenen kom upp, såklart. Samtidigt som man vill veta hur, så vill jag inte göra det. Ifall att han dör genom att bli skjuten, hellre hans tumör eller något. I vilket fall som helst är det väldigt tragiskt.
Ungefär lika tragiskt som det är att serien tar slut nästa vecka. Både Prison Break och Cityakuten liksom... Ibland är livet tufft, haha. Nej, men allvarligt talat. Konceptet är briljant, och det har verkligen vart en toppenserie, även om det vart uttjatat ett tag när Self också lurade dem. Men det löste sig ju till det bästa, och jag hoppas att man kommer att se de bästa skådespelarna i andra serier eller filmer.

De olika karaktärerna är också helt underbara. När jag kollade på avsnitten som sänts sedan uppehållet idag så grät jag när C-note kom. Jag vart så in i bängen glad, det är en utav mina favoriter som inte har dött under serien. Han, Sucre, bröderna, Kellerman och Mahone.

Kanske är ointressant att läsa om, men ja.

<3


 


Rubrik.

Igår kväll så umgicks jag med Linn. Vi såg på världens bästa film, Iskariot, med bl.a Gustav Skarsgård. Det är en människa att vara snygg, btw. Men i alla fall, filmen var som sagt apbra, handlar om två bröder med helt skilda liv, och massa. Grät gjorde jag. Surprise surprise. Annars gjorde vi inte mycket, satt och pratade och bara umgicks, som vanligt.
 Idag så skulle vi ha umgåtts, men båda vart upptagna med annat, så istället har jag ägnat dagen till att börja smått med renoveringen av våran lekstuga som jag och Milla har bestämt oss för att göra. Ska byta lite plankor i taket och så, blir nog kul :) Kommer ta ett tag, men innan hösten lär vi ju vara klara.

En annan sak som just slog mig, är att jag fortfarande inte har orkat ta itu med min modell av muminhuset. Tänkte att jag skulle börja imorgon, men jag måste ha tag i en "trä-sax", tror inte att ni förstår vad jag menar, men något sådant lär jag fixa i alla fall. Men jag längtar efter att få börja.
Ikväll tänkte jag att jag ska nörda lite framför datorn innan jag broderar ett tag. Sen ska jag nog sätta mig och kolla på film sent på kvällen en sista gång. För man lär ju börja gå upp tidigt nu. Ska leta på en riktig snyftare tror jag :)

1 vecka..

Nu är det bara en enda vecka kvar på sommarlovet. Jag har hundra saker som måste fixas, saker att göra och är nervös.
Sen blir det skola, och med det följer; att gå upp tidigt.. Det är det absolut värsta som finns. Bussen (den enda bussen) går klockan 07.00. Den förra bussen jag tog gick 07.50, och oftast blev det så att jag kastade mig upp 07.40, slängde i mig frukost, tog närmsta kläderna, slängde på mig puder och kuta iväg. Men det kommer ju knappast att fungera nu.. Kommer till en början att gå upp klockan 05.30, och sen får vi väl se.. kanske räcker med att gå upp klockan sex, allt beror ju på.
 En annan grej som jag inte vet hur jag ska orka är allt plugg. Jag vägrar sitta uppe tills klockan är 05.00 med olika pluggprylar en natt till. Eller ja, okej om det är en natt ibland när man har fullt, men under nian gick jag inte och la mig före tolv särskilt ofta. Kanske 3ggr/termin. Och då sköt jag undan mitt sociala liv för att kunna fokuera 100% på skolan. Det vet jag inte om jag orkar göra igen, så nu får jag helt enkelt plugga så mycket som möjligt i skolan för att slippa långa nätter osv.
 Sen är det ju ny klass också. Hade precis vant mig vid min förra, jag vill inte börja en ny. Även om jag är glad att slippa över hälften av dem, så kommer jag sakna vissa. Kommer till exempel inte att gå med varken Linn eller Emma, Linn går ju på samma skola, men det är ju fortfarande inte samma sak. Och jag har dessutom sett mitt schema - trist. Är ensam på textilslöjd också, ska nog byta till något där jag känner någon. Pinsamt annars, jag är ju inte vidare social av mig heller. Men samtidigt kanske det vore bra för mig att gå själv också, jag vet inte riktigt.

Men ja, den här sista veckan ska spenderas så bra som möjligt, jag ska se till att träffa så mycket folk som möjligt, göra massa av de där planerade sakerna och endast någon dag under helgen ska ägnas till att göra ingenting, varje dag ska räknas.
En sak som jag är glad över är att jag har hållt mig till vad jag sa i början av sommaren (Let's make this summer count!)
Även om det inte gällde med samma personer som det gällde från början så har det här blivit en av de bästa somrarna på väldigt länge. :)


Trött som ett as.

Sitter och gäspar framför datorn och ska strax gå och sova. Idag har det varit en lugn dag. Tänkte hitta på något med Linn, men jag kände att jag behövde en dag där jag bara fick ta det lugnt och slappna av, och så vart det. Så jag har läst, broderat, kollat på någon teater med mamma och pappa och slökollat efter en ny väska. Ifall att liksom.

Har fått hem kläderna vi beställde också, om jag orkar kommer det upp en bild.. Är väldigt nöjd med allt i alla fall.

Jag har en ny idé till bloggen också, ska tänka över den ett tag, men sen kommer jag att tala om den för er.

Men jag ska i alla fall sova nu, innan jag dör..


"Oj, kolla vilken fin.. FONTÄN!!"

Hm, mycket rolig dag.

Åkte ju som sagt upp till Årsunda med Linn och hennes familj, och var hos mina föräldrar. Vi spelade kort, badade (eller ja, Linn badade nästan..), läste och var i Sandviken. Köpte lite fler block till skolan börjar, nu är det bara pennor, sudd och allt annat kvar.
Sen när vi hade läst så skulle vi gå till ICA, som stängde om 40 minuter, då. Så vi gick, och när vi hade gått 20 meter upptäckte båda att vi var jättekissnödiga. Men vi var tvugna att fortsätta, och fyfan vad roligt det var. I efterhand det vill säga.
Sen satt vi på stranden och käka vindruvor och nektariner och pratade. Och bara satt och tänkte. Sen vart det lite mera kort, och sen åkte vi hem.
Hade i alla fall jättekul, men jag glömde såklart att jag hade kameran med mig, så inga bilder kommer.
Men ja, nu somnar jag snart, ska sova :)

Tid -.-'

Igår så åkte jag som sagt till Klara. Hade svinkul, vi gick runt lite, spekulerade i vad polisen kunde tänkas vilja och "hoppade" studsmatta. Var läskigt i början, tyckte ju jag då. Och vi krockade runt 100ggr. En gång landade hon på mig, och jag tror inte att jag har skrattat så mycket på ett tag..  Vart ju mycket prat om skolan och så, ska ju gå samma program, och båda är ju nervösa, såklart.
När jag kom hem sa jag hejdå till päronen som kom hem under dagen bara. Och sen så kollade jag lite på tv med mina systrar, men vi gick och lade oss redan vid klockan tio. Var meeegatrött. Vi gick ut och gick med Mini också, och då mötte vi en jättesöt groda/padda, som vart jätterädd när Mini skulle hälsa, så den kissade på sig. Jag tyckte i alla fall att den var jättesöt..

Idag har jag städat hela huset. Det var ju... kul. Verkligen. Det enda som är lite kul är när man städar monstrens burar.. Bara för att de är så söta. Men ja, vart ganska stressigt, även fast jag gick upp klockan halv tio, för på kvällen kom Burris och Emma :)
Vi kollade på Eldflugornas grav (SE DEN), och självklart var jag den enda som grät.. Var jättesorglig, men alla borde definitivt se den.. Sen pratade vi, Kajsa (Burris) var alldeles hyper medan vi skalade morötter, och sen bakade vi tårta. Diskuterade också hur man uttalar kockos, så att det lät alldeles knasigt. Sen hade vi faktiskt politiska diskussioner, något jag har saknat under hela sommarlovet. Sen åkte de hem, och jag och lillasyster gick ut och gick med Mini.

Egentligen borde jag sova för längesen nu, för jag ska upp sju imorgon (blir väl 07.30) för att jag och Annika ska åka med Linn upp till våra föräldrar i Årsunda. Blir nog trevligt, och till skillnad från de här två dagarna så följer kameran med :)

 
             K&E                                          B


Moppejävlar..

Gårdagen var sjukt rolig, bortsett från vissa detaljer.. Åkte till Burris och umgicks med henne och Linda (efter många om och men), fick ofrivilligt hjälp av min granne och såg på film med syrrorna när jag kom hem.
Vi knyckte Burris cykel uppe vid affären också, rätt skoj, lär ju ha sett ganska dumt ut. Spelade Rita&Gissa med hennes lillasyster, bankade händerna i golvet och höll på att dö. Har fortfarande ont i handleden.. xD
Men det var som vanligt riktigt skoj :D

Nu är jag precis påväg ut i duschen, ska åka till Klara om ett tag, har inte träffat människan på hela lovet.. :D
Kommer nog bli kul, om moppen startar idag, dvs. Sen blir det väl kanske av att träffa Linn också, har inte träffat henne på ett par dar nu, vilket är ruggigt synd tycker jag.

Men jag kanske bloggar lite mer ikväll, vi får se. :)

<3

Grattis i efterskott mamma! <3


                                  <3


Hon fyllde igår, men man lär ju gratta via bloggen också :)

Tallin :D

Ja, har inte hunnit uppdatera bloggen pga att jag inte har varit hemma, så nu kör jag :)

Måndag: 
 På morgonen gick vi upp bajstidigt (ca 09.00) och fixade resten av packningen och så, sen följde jag med mamma in till Coop, köpte en ny plånbok eftersom att min gamla var trasig. Sen väntade vi på Jeffe m. familj, och för en gångs skull kom de i tid ;)
Sen bar det av till Stockholm, och om man åker bil med mina syskon finns det bara en sak att göra.. sjunga med till låtar som man aldrig skulle lyssna på annars (ex. EMD - Jennie let me love you). Och inte fan duger det med att sjunga lågt heller, utan det låter ganska mycket. Pappa höll för öronen, men fan vad skoj det vart. Sen stannade vi till på McDonalds, och Milla vart skrämd av sin leksak. Mycket skoj var det i alla fall. Sen vart det mer bilåkande, massa krångel och massa svordomar innan vi kom rätt. Sen vart det massa krångel igen, då ingen visste om vi faktiskt hade parkerat där vi skulle, men det löste sig till slut. Man kan ju inte förvänta sig annat än krångel när våra familjer är igång ;)
 Sen stod vi ute på däck (deck?) ett tag, och sen gick vi och kollade lite i affärer och så, visar allt skit man köpte sen.. Sen satt vi med päron, hade skoj och sen fick ju jag och Jeffe för oss att karaoke var en bra idé.. Det lät förjävligt, men fan vad skoj det var :D Sjöng Wonderwall - Oasis. Älskar låten! Sen gick vi och la oss, men det vart en jädrigt rolig kväll :)

Tisdag:
 
Gick upp tidigt igen, käkade frukost och sen vart det en hel dag i Tallin. Det var varmt som satan, men det var underbart fint i gamla stan. Och annars var väl inte landskapet fult heller, men ja, gamla stan fastnade :) Shoppade en del snygga kläder, vart helt kär i en utav tunikorna. Ni får se bilderna sen.
 Estländare är nog de otrevligaste människorna jag någonsin har stött på! Så jäkla sura, respektlösa och tja, otrevliga så att man blev irriterad. Jag brukar oftast störa mig på svenskar, men jag blev glad av att komma på båten igen. De var jäkligt otrevliga, och ingen kunde engelska heller.
Sen vart det till att gå tillbaka till båten, det var ju verkligen trevligt. Hade skapligt ont i knän, rygg och fötter resten av kvällen, värt det, men ont gjorde det. Vi fixade oss litegrann, gick ut när båten skulle åka eftersom att det var rätt fränt, och Annika ville och så. Sen gick vi och shoppade upp lite pengar lite varstans, fikade och sen satt vi med föräldrarna på någon klubbliknande sak igen. Sen gick vi och kollade på karaoken, en skata sjöng hela tiden. Hon både såg ut som en skata och sjöng som en, så jag är faktiskt inte elak som säger det. Sen gick vi och la oss, men vart en jättehärlig dag i alla fall :)

Onsdag: 
 
Vaknade på båten, panikhandlade upp estländska pengar och packade ihop. Käkade frukost och sen stod vi ute när båten gick i hamn och så, och sen åkte vi hem. Somnade i bilen hem, men kommer ihåg att det var ett jäkla strul att ta sig ut ur Stockholm. Estländare som fick fel på bilen, vägarbeten osv.
 Sen vart det hem, packa om väskorna, beställa nya kläder (jeans, munkjacka, linnen osv.) och dra iväg till farmor och farfar för att hämta vovven. Hade inte träffat honom sen fredagen, så jag blev jätteglad. Sen vart det Årsunda, och bada och så. Efterlängtat som sjutton :)

För att sammanfatta Tallin-resan så behövs helt enkelt ett ord.. bäst :)
Träffade Sandra där också, en människa som vi träffade när vi köade till Aiden :) Trevligt var det!

           

I helgen.

I helgen har jag (hittills)..

.. fått en elchock av en väggkontakt.
.. pajjat armen.
.. umgåtts med Linn <3
.. pratat med folk.
.. sjungit massa.
.. knarkat Winnerbäck <3.
.. ätit universums starkaste paj.
.. knarkat Damien Rice.
.. städat/tvättat/diskat.

Ni bryr er!

Fortfarande ensam hemma.

Just nu sitter jag ensam och lyssnar på Winnerbäck, Ebba Grön, Thåström och något annat ur mamma och pappas skivsamling, medan jag väntar på Linn. Hon sprang hem och duschade och fixade lite så.
Igår så kollade vi på film, vart såklart Twilight<3 och Secret Window. Om ni inte har sett Secret Window så borde ni göra det, men jag tycker att den är ganska läskig.
Idag vet jag inte riktigt vad vi har för planer, kanske att vi tar en sväng på mopparna eller så. Måste ju packa lite till Tallin också, men ja.
Om jag hinner innan Tallin ska jag skriva ett inlägg om lite viktigare saker också. Men det är bara om jag hinner, annars får ni snällt vänta.. :)


RSS 2.0