Coulda, woulda, shoulda.

Är hemma från pappa, borde sova. Men vill inte.
Borde plugga. Men vill inte.
Borde städa mitt rum. Men vill inte.

Så har i princip dagen sett ut. Känt att jag borde saker, men inte gjort dem. En vinnande inställning känns det som! Jeffe var i och för sig över en liten stund, och jag övningskörde, men äh.  
Men nu ska jag faktiskt ta mig i kragen och gå med hunden och plugga lite miljö. Det är ju i alla fall roligt så.

Men imorn händer det grejer! Ska antagligen börja måla dörrarna på övervåningen. Skönt att vara igång.

Men ja. Här får ni en orelevant bild på ett nytt must-have objekt;




Min helg so far.

I fredags hade vi en trevlig kväll hemma hos Klara. Fick mat-tips av vår engelskalärare också, en god paj med SALLAD. Fast det höll, såklart, på att gå åt pipsvängen. Linda och Burris åkte dessvärre hem på kvällen, men Gabriella var kvar. Stojade, drack te, skrattade (i alla fall jag, höhö) och hade allmänt kul!

 



På lördagen skulle Gabriella med bussen tidigt, så vi var tvugna att gå upp. Jobbigt. Jag och Klara kollade på film, men jag somnade. Sen övningskärde jag hem till pappa, gick väl helt okej, tror jag. Pluggade och så mest hela dagen, eller ja.
Vi gick till nåt ställe och åt, och då var det en servitör som sa typ; om ni inte äter upp så får ni diska" och Annika trodde honom. Smart tjej!

Idag har jag i princip vaknat, ska strax övningsköra. Sen blir det nog matte hela dagen om inget roligt dyker upp.

Fredagens citat:
 - Dödsbägd, bäddg, bädd...

 


Vad vill du bli när du blir stor?

Sitter framför datorn med en kopp te och får mer eller mindre psykbryt.

Vad vill jag bli när jag blir stor?
Kan någon tala om det för mig? De enda kraven jag har är att det ska vara varierande, hjälpa miljö/människor/djur, en okej lön, lätt att få anställning, kreativt och utvecklande. Åh, just ja. Max fem års utbildning utan krav på toppbetyg.

Blir galen! Ena sekunden finns det hundra miljarder saker som jag vill bli, en annan verkar allt så tråkigt att jag smäller av.

Men Fysik B lär jag nog läsa.

Dumma blogg.

Hann med att övningsköra ganska länge och plugga innan dagen tog slut i alla fall. Skönt att få undan lite saker, har så mycket att ta tag i just nu.

Nu är det enda som ska göras är att skriva en engelsk artikel om utrotningshotade noshörningar, räkna matte och dricka lite te. Sen sova!

Linda tipsade mig förresten om en härlig låt! Verkligen sån musik man blir glad av :)
Men allt skiter sig, så jag kan inte lägga in den...

Armand Mirpour - I am a volcano

Lyssna!

(Jeppa ♥ paranteser)

Hej, hallå, godeftermiddag.

Jag har vart vaken sen klockan sju. Men inte i skolan. Då tycker man ju att jag borde hunnit göra massor hemma? Det tycker jag i alla fall, men så är det inte! För jag rensade mina bilder. Och det tog åtta jävla timmar! (Okej, jag kanske dansade lite till The Kooks emellanåt, men vafan)

Så NU. Nu ska jag snart börja plugga, Och kanske städa rummet? Det är jättedammigt. Så dammigt att jag sover i soffan. (Eller nej, det är för att jag inte vaknar på morgnarna när jag sover uppe)

Nu kollar jag på MTV. Ingen bra låt just nu. Ni vet förstås vilken det är. Helt värdelös. Mhm.
Nu vill jag ha yoghurt (jättekul att överartikulera "hurt", om ni inte visste det)!

Titta vad jag hittade!



(Jag är kissnödig)


Värdelös dag med ett uns av tristess.

Idag blev en hemmadag igen. Men idag ser jag mer ut som en punkterad ballong; säckig och bulig på samma gång. Inte vackert precis.
Men imorn blir det skola. Även om jag ser dum ut, men man kan ju inte vara på topp jämt!

Nu borde jag verkligen sova. Men grejen är den att jag har gjort det hela dagen redan, så är inte så trött. Blir väl att kolla på någon seg film eller något. Kommer vara astrött imorn, men vad gör skolan? Tar bort min sovmorgon. Inte roligt.

JAG VILL ATT DET SKA HÄNDA SAKER!


För att jag saknar den dagen.


Värdelös dag.

Fick en hemma-dag idag igen. Allergisk och svullen, heja!

Så istället för att göra nytta, vad har jag då gjort? Sovit bort hela dagen. Blir alltid så när jag planerar att göra saker. Men har man inget planerat så nog fan vaknar man åtta...
Men promenerat har jag hunnit. Känns bättre nu, så nästa vecka får jag nog träna. För första gången på två månader. Det kommer kännas.

Nu väntar lite plugg, och tedrickande. Tog sista påsen supergott te nu, så nu får jag dricka annat te så att jag får köpa nytt någon gång.

Jag vet att ni älskar trista och osammanhängande bogginlägg!


Jeppas snickerifirma.

Idag har jag övningskört på riktigt för första gången på flera månader. Det gick väl sådär, men jag känner att det kommer tillbaka fort, som tur är!
Har ju bara ett halvår lite drygt på mig att ta det där satans körkortet nu, men ska snart skriva in mig på körskola och så, så jag känner att det är på gång nu!

Nu sitter jag och kikar på inredningssaker till mitt nya rum. Tänkte försöka renovera det på sportlovet. Härligthärligt!

Har jättemycket som ska göras här hemma, massa som ska göras om och lagas... Till sommaren ska lekstugan, taket, huspanelen, mitt rum, tvättstugan och massa annat fixas. Kommer ju vara snickare när det här är klart!


Kusin-vitamin.



Min duktiga kusin, Jennifer, gör målningar i akryl (tror jag det är), teckningar i blyerts och tusch på beställning. Hon gör säkert mer saker också, och jag lovar att hon är superduktig! Det är ju t.ex hon som ritat mitt tatueringsmotiv :)
Kan ju vara en rolig födelsedagspresent eller något!

Om ni vill beställa något, eller ha mer information, kan ni kontakta henne på hennes blogg


Dröm.

Har ni någonsin haft en underbar dröm och sedan haft en pirrig känsla i hela kroppen efteråt?

Så har jag haft hela dagen idag... Det känns bara varmt och mysigt överallt. Nästan omöjligt att vara negativ. Det spritter lite i en, vad man än gör. Även om man inget speciellt händer så är omgivningen bara färgglad och genomtrevlig.

Helt sjukt egentligen, men väldigt mysigt. Det värsta är att jag bara kommer ihåg delar av drömmen, men den lär väl ha slutat bra antar jag?
(Och om jag är ensam om detta så är det ju lite jobbigt. Men äsch!)


Seven Pounds.


Såg Seven Pounds för ett par timmar sedan... Snacka om fin film! Blev verkligen tagen. Grät som en dåre kan jag ju lugnt säga, uschusch.

Filmen handlar om Ben Thomas (Will Smith), en man som på ett annorlunda sätt tänker hjälpa sju främlingar för att åtgärda något som tynger honom. Alla förtjänar en andra chans, men hans kall sätts på spel när han lär känna en av främlingarna. 

Jag förstod inte så mycket först, men när man sett slutet så blev det väldigt klart. Svårt att förklara handlingen och så utan att avslöja för mycket.

SE DEN!

Ehem.


Ge mig sommar nu!

Dagens citat:
- När jag säger nu så måste du titt.. NU NU NU NU NU!!!!!!

Idag fick jag Klaras pennudd i ögat. Det var trevligt!

Annars var det en ganska händelselös dag idag. Det var i och för sig ganska roligt, men jag var sjukt trött! Gick och la mig vid halv två igår (idag), vilket var normalt för mig för en vecka sen, men ändå blev jag helt slut nu. Lite mysko.
Imorn är jag ledig. Ska försöka träna då för första gången sen innan jul, och om jag inte är tillräckligt frisk än så blir det doktorn en gång till. Annars har jag inget annat än plugg planerat, så blir kanske ett bättre inlägg då. Nu är jag så trött att jag håller på att dö. Typ.

Godnatt!

Budskap.


10 saker ni inte visste om mig. Eller så gör ni det.

  • När jag är ensam hemma brukar jag spela hög musik och dansa runt i hela huset som en galning. Och sjunga med, trots att jag är mer eller mindre tondöv.
  • Jag kan inte äta Ahlgrens bilar en och en, utan måste äta tre samtidigt. En av varje färg såklart.

  • Jag har jättesvårt för att slänga saker, så halva skrubben består av mina lådor.

  • Jag kan introlåtarna till över 2/3 av alla program som går på Disney Channel.

  • Jag skrev en låt om en groda i en regnskog i söndags. Intressesmurfarna hoppar. 

  • Jag hatar knöliga papper. På riktigt.

  • Jag kan inte höger/vänster på autopilot.

  • Min värsta mardröm är att bli "dum vuxen"; tänka mer på pengar och annat strunt än saker jag faktiskt brinner för.

  • Jag har världens fulaste pluggfrisyr.

"Han äter på Linda!"

I fredags efter skolan åkte jag och Linda hem till Burris. Vi lyssnade på John Lennon på LP (kult!), pratade, skrattade, kollade i fotoalbum och sådant som vi alltid gör. Spelade även Blokus, och jag förlorade alla utom en. Jag hatar att förlora.
En väldigt mysig fredag blev det!
När jag kom hem spelade jag gitarr och sen gick jag och la mig. Rätt skönt med en tidig kväll efter första skolveckan...

Resten av helgen har jag mest tagit det lugnt och gjort sådant som har behövts göra. Typ rensa garderoben, pluggat, läst ut lite böcker och gjort en lista på saker som behövs göras under de närmsta fyra veckorna. Så jag kommer att ha fullt upp, men jag ska försöka skriva minst ett inlägg om dagen i alla fall!



Allt har sitt pris.






Dessa videos fick jag se när jag var på ungdomsting för hållbar utveckling, och jag blev väldigt rörd eller vad man ska säga, av dem. Först tyckte jag att den övre videon var kanon, att det är bra att ett företag som Dove vill förbättra världen. Sen såg jag den undre videon, och blev istället förbannad. Det känns nästan lite som att det Dove gör är en smula värre, även om det såklart är fel att ungdomar pressas så hårt av tidningar och sådant. Misstolka mig rätt, båda har en poäng. Men det får en verkligen att tänka;

Det vi betalar kring 30-40;- för i affären betalar regnskogens djur med sina liv, tredje världen med sina skogar. Allt för att du ska se bra ut.

Greenpeace påverkade i alla fall Doves "ägare", Unilever, till att stötta kampanjen. Mycket positivt!

Inspiration

Satt och tänkte lite idag när jag skrev. Inte så ovanligt, men i alla fall. Började tänka på inspiration, vad som faktiskt inspirerar mig, och till vad. Så nu kommer ett virrigt inlägg om det!

Naturen
Jag har bott i skogen/på landet hela mitt liv. Det finns så himla mycket att hämta där, ljud, landskapet, lukterna, djuren, växterna, frisk och kall luft mot kinderna när man rör sig... Naturen får mig att dels vilja rädda världen av självklara anledningar, hoppa och skutta, skriva saker, låta och ja. Natur är frihet.

Burris
Jag kan inte träffa människan utan att få idéer. Helt sant. Detta är nog den mest kreativa människa jag träffat, syr, målar, spelar flöjt, virkar, gör egna smycken, fotar, pysslar och ja. Listan är längre ändå. Plus att hon är Fältbiolog :)
Det finns ju många andra inspirerande människor i världen, men hon är mitt typiska exempel.

Musik
Behöver jag ens säga mer, egentligen?

Sen finns det ju andra faktorer, som träning, teckningar/målningar, andra kulturer, resor, fältbiologerna, och så vidare, men detta är nog de tre som jag inspireras av mest. I alla fall just nu.


the future, damdamdam!

Nu har jag en sak att be om.

Jag vill veta vad ni vill se mer/mindre av i min blogg. Det är svårt att skriva saker utan att veta om folk gillar det man skriver, om något saknas och så. Inte säkert att allt blir som ni vill, haha, men det kan vara bra att veta. Kommentera gärna under!

Ska jag...

  •  ha kvar dagens citat?
  •  börja ladda upp videos?
  •  sluta skriva inlägg när jag är hyper?
  •  sluta skriva om miljö och sånt?
  •  använda mer/färre bilder?
  •  skriva om pyssel och sånt där annat tråk om vardag?
  •  sluta blogga?
     
    Sovdags, godnatt alla! :)

Blablabla...

Matteläxa. Det blir det sista jag gör på mitt jullov. Tillsammans med en kopp te såklart!

Imorn börjar skolan, och det känns helt okej på något sätt. Det är ju ändå plusgrader, så man kan ju i alla fall inte åka skidor, skridskor eller pulka. Varför ska man då ha lov?
I och för sig är det ju skönt och slappa och blablabla. Men man kan lika gärna plugga, så är det över snabbare.

Men. Det värsta med att gå i skolan är att man inte kan ha mjukisar på sig varje dag. Och man måste borsta håret. Och sminka sig. Fast det sistnämnda är inte så viktigt.

Men i år har jag i alla fall en plan över hur jag ska orka upp på morgonen. Jag har läggtider. Som när man var typ fyra, ni vet? Klockan 23.00 dagar då jag tränar, och 22.00 andra dagar. Då gäller det att plugga i tid. Bajs. Men jag ska inte övningsköra mer tror jag, så där tjänar jag ju någon timme.

Såhär ser mitt te ut!


Kopian.

Ni vet känslan av att någon försöker ta över ens liv?

Den har jag brottats med alldeles för länge. Jag orkar inte och jag blir bara arg, ledsen och besviken, vilket sen leder till ångest. Jag har en vän(?) som gör allt som jag gör, och inte sånna där skitsaker som man tjurade i flera veckor över när man gick i sjuan, utan på riktigt. Det gäller inte något linne från H&M som "jag hade först, och sen köpte hon det fast hon visste det!!!". Det är lite jobbigare än så. Lite mer energikrävande. Mycket mer enerverande.

Det spelar ingen roll vad det gäller. Musik, vänner, människor, intressen, problem, personlighetsdrag... Personen tar allt, och försöker få det till hennes. I början låtsades jag inte bry mig, men det har gått för långt. Det gjorde det nog för länge sen, men nu har jag insett hur dåligt jag faktiskt mår utav det. (Nej, jag vill inte ha medlidande, bläsch!) Allt jag gör, ska denna människa göra bättre. Oavsett om den lyckas eller inte, sänker det mig och det går inte längre.
Jag vet att det är flera som har märkt det, men jag har inte tagit upp det med personen, så nu kommer frågan och syftet med detta inlägg;

Hur tar man upp detta med personen i fråga utan att det låter anklagande/som att man fått hybris?  


Ingen bild, men ändå ett inlägg.

Nu borde jag sova. Äsch!

Sen jag kom hem från RÅM har det inte hänt mycket i Hedåker.
Jag har gjort klart mitt fotoalbum, spelat gitarr och haft spelkväll med familjen. Och åkt pulka med lillasyster. Det är i princip det som hänt.
Ganska skönt att vila upp sig, men snart måste jag få träna och röra på mig igen, blir tokig! Hoppar omkring här hemma ändå, och det är väl kanske inte heller så bra.
Menmen, snart blir jag frisk.

Imorn blir det till att åka och köpa ny vinterjacka, om jag hittar någon. Ska upp om 6 timmar, så nu ska jag läsa lite och sen sova. Hoppas att solen tittar fram så att jag kan fota lite också, men det har den ju inte gjort på två dagar nu...

 


RÅM

Den korta tiden jag var på RÅM var faktiskt rolig. Ibland tyckte jag inte det, men nu i efterhand så var det ändå kul.

Var sjukt arg på mig själv som missade tåget i Sala dock, så jag var rätt omedgörlig hela tågresan. Tvingade t.ex bort G från hennes tågplats... Men jag hade paxat!
Väl framme gjorde vi namnskyltar och pratade med trevliga människor och sådär. Mycket trevligt!

Sen skulle man sova. På golvet. Som var stenhårt. Först var det ingen fara, utan somnade och sov ganska skönt i en timme eller så, men sen... Gabriella skulle gå upp och sparkade då till mig, så jag vaknade. Och kunde inte somna om. Fan.
Låg och smsade, vred på mig och blev alltmer frustrerad. Då hör jag ett väldigt klickande bakom mig. Gabriella var vaken, så vi drog ut och sprang omkring överallt och var allmänt flummiga. Hela natten. Hehe.
Pratade med nattvakten som tyckte vi var störda, spelade in en kalasrolig video och hoppade omkring.

På måndagen var jag alltså. Trött. Sjuuuuukt trött. Somnade under två diskussioner som hölls, men alla andra aktiviteter och diskussioner var faktiskt väldigt intressanta. Väldugt inspirerande också, blev lite överambitiös i huvudet när jag kom hem sen. Gick även en promenad med Burris i Storvik, mysigt ställe!
Sen fick jag feber och drog hem.
Och det var slutet för RÅM 2011 för min del. Bajs på det!


Hemma redan.

RÅM tog slut fort för min del.

Jag kom dit, härjade en natt, var med på lite diskussioner och sen drog jag hem igen. För jag fick feber. Och ganska mycket ångest. Men mest för att jag fick feber.

Känns lite surt, men ändå okej. Jag hade kul när jag var där, och om jag blir frisk så kan jag med all säkerhet vara pigg och göra annat i vår. Det är lite svårt annars. Kom hem igår, men somnade direkt, då Gabriella och jag var uppe väldigt länge, hela natten typ. Ett inlägg om RÅM, och möjligtvis även en video kommer upp här sen. Nu tänkte jag bara meddela att jag är hemma.

Det bästa med att vara hemma är att man får gosa med hunden. Som rapar.



2011

Jag vill inte gå och lägga mig riktigt, men det gör jag nog ändå. Snart!

Borde verkligen sova. Åker ju på RÅM imorgon (idag) och blir borta tills på torsdag tror jag det är. Kommer nog bli skoj, men jag är inte lika pepp som jag var till Öland, men inte lika nervös som inför grottorna. Ett mellanläge, liksom. Men det blir nog kul. Tror jag nog. Sålänge det finns dusch... Orkar inte gå till farmor och farfar (som bor i Storvik, där RÅM hålls, så ni vet) och duscha. Min farfar har en tendens att prata hål i huvudet på en nämligen. Men vi får se, kanske slipper det.

I alla fall, jag tänkte bara skriva att det är 2011.
Usch! Det är så osymmetriskt och fult att skriva. Vill hellre ha 2010 och helst sommar. Eller 2011 och sommar. Händer mycket då. Men äsch!



En av de första bilderna jag redigerade. Nästan pinsamt dåligt, men ändå. Bildbrist!


Nyår 2010


Nyåret 2010 spenderades med Linda ute i Åhl! :)

Hade ett lagom mysigt nyår, bäst att ta det lugnt när man är sjuk!
Åt en mysig middag med Linda & familj, och sedan satt vi och pratade, drack smirnoff och skrev nyårslöften till tolvslaget. Mycket trevligt! :)

Pratade i flera timmar, och vips så var det 2011. Smällde raketer och fotade lite, var väldigt mysigt det med.
Sen var det väl inte så mycket mer, pratade lite till och började kolla på Herkules, men fortsatte imorse.
Imorse fick jag även frukost på sängen, oväntat men uppskattat! Gullig vän man har! :)

Med andra ord, en bra avslutning på 2010 och bra början på 2011, om än lugnt.




RSS 2.0