Miljöinlägg.

Sugarplum Fairy, matte och te - ♥

Men det var inte vad jag skulle skriva om nu. Även om te är det bästa jag vet.
Nej, nu tänker jag istället vara sådär jobbigt miljötänkande och skriva av mig lite.

Djurarter dör ut, naturresurserna sinar, jordens medeltemperatur stiger och folk bryr sig mer om pengar än nästa generations framtid. Tycker ni att detta är en hållbar värld? En värld som ni vill leva i?
Det tycker inte jag. Jag vill inte leva i den här världen. Tanken gör mig så oerhört frustrerad, och jag hoppas innerligt att jag inte är ensam.

Förr, innan det fanns riktig vetskap om olika kemikaliers inverkan på redan känsliga ekosystem, utsläppens effekt på ozonlagret och liknande var det ju inte mycket som kunde göras. Men nu. Nu vet vi. Kunskap innebär ansvar. Nu är vi väl medvetna om allt som händer, vad vi gör mot världen som inte ens är vår från början, men vad gör vi? Fortsätter. Skövlar regnskog, slänger plast i havet, bygger vägar genom urskogar, tjuvjagar tigrar och elefanter för deras skinn och betar, släpper ut enorma mängder kemikalier och ozonfarliga gaser genom industrin.

Det värsta med allt detta är att man som ungdom kan sitta inne med all kunskap i världen.
Men det räcker inte. För man känner sig ändå maktlös, tror att ens små gärningar inte räknas i det långa loppet. För de stora förändringarna måste ske hos regeringar, företag eller andra vuxna. Vuxna som ofta sätter effektivitet och framförallt vinst före vår framtid. För det är ju trots allt det allt handlar om. Vår framtid. Ändå är det oss de viftar bort, ignorerar, underutbildar. COP15, det stora klimathoppet, ledde ingenstans. Antagligen kommer inte COP16 heller göra det, även om hoppet inte är dött än.

"Jag är less. Jag tänker göra något. Jag tänker få dem lyssna. Ännu är det oklart hur, men det ska gå."
Tanken har slagit mig mer än en gång. Men nu är det allvar. Nu fan ska det ske förändringar och jag ska vara delaktig!


Måndag.

Låååång dag!


Skola först, blev inte så mycket gjort som jag hade hoppas. Ton med läxor istället, man måste ju bara tycka om NV!
Känns som att allt jag gör är att klaga på mitt program. Det positiva kommer inte riktigt fram, vilket är synd. Så om någon ska läsa NV, får ni inte ta det jag skriver på allvar. För egentligen är det ju en sjukt bra linje.
Har städat rummet smått också, på tiden. Kanske man kan sova liite bättre ikväll i alla fall :)
Blev en kopp te och prat med Linn också, paus från läxorna är alltid skönt!


Första julklappen är förresten klar nu, bara hundra kvar..


Dagens citat:
- Jag har typ 50% på allt och typ 70% på resten!

Tattoo.



Snart på min vänstra skuldra :)

Min kusin, som förövrigt bloggar här, har ritat denna.
Kommer bli kanon om det blir rätt storlek och sånt, är superpepp!


Söndag.

Hemma igen efter en helg med systeryster i Krylbo hos far. Blev massa Wii och annat, trevligt!

Nu sitter jag här.
Det borde jag inte göra. Tills imorn måste jag läsa ut Pride & Prejudice och räkna matte och kemi. Kommer med andra ord bli en lång natt för min del. Men det får vara så, är nästan frisk nu, så det blir i alla fall skola imorn! Äntligen. Ska övertala mor min att få träna på tisdag så är veckan ungefär så bra den kan bli!

Jag har en fråga.
Varför är det så svårt att hitta julklappar till människor?

Var på julskyltning i Hedemora idag, köpte lite saker som jag ska pyssla ihop och göra julklappar av, men när ska man hinna det? Läxor, städning, träning, socialt umgänge... Tight schema.


Muppig bild sen i somras, lev med det :)


Eh.

Har i princip ingen tid att blogga längre, men tänkte försöka lägga in det på autopilot igen.

Vad har hänt sen sist då?

Ungdomsting för hållbar utveckling.
Kemiisolering i helgen.
"Hjälpt" storasyster flytta.
Lekt med mupparna Burris och Linda, superskoj!
Varit sjuk idag och igår.
Pysslat med julklappar.

Ja, mitt liv är bra sorgligt.. Skojar.
Jag trivs ganska bra med tillvaron just nu. Småsaker som skulle kunna förstöra mer än de gör och annat bajs kommer inte stoppa mig.

Kommer kanske ett värt inlägg sen ikväll, annars gör det inte det.


Sjuk och glad!

Förkyld är jag, men det är inte mitt fel. Det är Håkans. Så det gör inget.

Var hemma från skolan idag och vilade upp mig lite. Sov mest hela dagen, men en sväng till Synsam hann jag med! Inget mer flippande för mig, jättehärligt! Har tydligen fått jättemycket bättre syn på sistone, sånt gillar jag att höra.

Vet ni vad jag mer gillar?
Att jag ska få ett nytt rum! Större, men inte iordninggjort. Så jag måste lägga golv och tapetsera och sådär, blir nog mitt projekt under jullovet. Ska bli mysigt. Flyttar antagligen dit in redan till helgen, så om någon känner för att hjälpa till att rensa osv. så är det bara att skicka ett sms, haha!

Anledningen till detta är att storasyster flyttar hemifrån. Pratade lite med henne igår och så, allt är väl inte löst men det är väl närmre i alla fall. Men det är ju snart jul, lika bra att ha det gjort tills då.

Godnatt alla söta! :)


Förkyld, glad och oredigerad.


Fars Dag.

Idag var det Fars dag.

När jag kommit hem och duschat (kärlek) så satt jag på mitt rum ett tag innan jag drog till pappa. Köpte med mig lite choklad och så. Blev fika där, och sen spelade vi Wii balansbrädetjosan. Var riktigt kul att titta på alla andra, men fy vad löjlig man själv kände sig! Men roligt var det.

Grattis på Fars Dag pappa!


Stockholm.


Östasiatiska muséet.

En mysig dag blev det i Stockholm innan Håkan också. Mycket promenerande och sen sväng inne på Bengans och Östasiatiska. Härligt! :D

Håkan 13/11 -10 ♥


En av få bilder, väskan pajade och det var trångt så..

Det var så underbart!

Jag, Burris och Martina köade bara i ca en timme (+ 40 minuter i garderoben), men fick ändå kanonplatser! Jag hamnade dock en bit ifrån dem, men ändå. Inget man klagar på när man inte köat mycket. Tyckte nog att garderobskön var straff nog faktiskt.

Det var en sån energi under hela konserten att man inte blev trött ens, bara mörbultad, varm och fick lite syrebrist då och då. Alla människor var så himla glada och fulla av positivitet och pepp kändes det som. Fanns såklart undantag i form av aggressiva emos och höga människor, men överlag.

Och Håkan själv... Oerhört charmig, fruktansvärt glad och spelade underbar musik. Den bästa konserten jag någonsin varit på. I alla fall tycker jag det nu. Han spelade alla bra låtar (missade ju några, men ni fattar), pratade sjukt mysig och lagom inspirerande och såg verkligen ut att älska det han gör. Den sista punkten är viktig för mig.
Jag vill ha mer! Han spelade i ca 2,5 timme, men det var ändå knappt nog. Dock mådde varken hals, ben, rygg eller huvud särskilt bra sedan, så det var nog ganska lagom egentligen.

Men ja. Sammanfattning: Håkan var totalt jävla awesome, renodlad kärlek och en glädjebomb! ♥


Fortfarande kallt.



Dagen i korta drag;

Skola, kyla, skohandling, träning.
Skolan var helt okej, tråkiga lektioner och lite dåliga humör här och var, men mot slutet blev det kul. Ilad e sen iväg och köpte nya skor så att jag inte ska behöva frysa, men de var för stora och ska bytas. Så får sno systers imorn.
Träningen var som vanligt kul. Måste dock lära mig höger och vänster, pronto! Och Gabriella måste lära sig att komma i tid!

Nu sitter jag och pluggar engelska. Så skulle jag skriva, om jag hade börjat, men jag har ju inte det.
Har äntligen fått koll på tåg och sådant till lördag, får väl se hur det blir. Måste gå upp jättetidigt. Lycka. Men det är det värt, lätt!


Värdelös dag och lite pepp.

Nu har jag hål i båda skorna. Lyckan är oändlig!

Nej, men allvarligt. Det är jobbigt, man blir ju aldrig varm igen när man blir sådär jättekall. Inte jag i alla fall.
Dagen var ganska händelselös.

Halkade in i en grabb.
Klara gjorde illa mina händer i en dödskamp om nycklarna. Jag förlorade.
Satt vid ett bord med blondinerna.
Halkade till mammas jobb.
Somnade till Phineas och Furb.
Pluggat.
Grät till Grey's Anatomy.
Nu ska jag sova.

Dagens citat:
- Jag har kommit på att om man bönder upp lillfingret, sååå här... så blir det svårare för den andra att hålla i!  (supernöjd Klara)


Det är förresten Håkan på lördag. Jag kan nog inte längta mer!


Denna bild får duga igen.


Gårdagens citat

På Willys

Klara: - Får man gå här?
Gabriella: - Nej, de har julfest.     (<-- ironi)
Klara: - Visst ser det lite ut så?     (<-- allvarlig, men glad)


En snödag.

Idag har det varit kallt. Kallare än igår.

Att gå med Klara ute när det snöar är nog bland det roligaste fast hemskaste jag vet. Hemskaste för att det snöar och jag halkar, men roligaste för att hon har så mycket ljud och plötsliga röreslser för sig. Söt tjej! (Ja, där kom en till, hypa inte!) Efter många om och men lyckades vi i alla fall ta oss till Gabriella, som varje tisdag innan träning.

Men. Eftersom att det var snöstorm hade jag ingen skjuts, utan var tvungen att kuta till bussen. Som går från ett ställe jag inte hittar till. Nu såg jag dessutom inget, lite småkomplicerat. Men jag klarade det!

Förresten måste jag köpa nya skor. Det är ett jättestort hål i min ena.



Oredigerade bilder från en snöpromenad med älskling och systeryster.


Hoppsan.



Hårfärgning på G!
Ska snart skriva något tänkte jag... Men först; The Big Bang Theory :D


8/11 Måndag

Skippade latinen imorse och tog en lugn morgon istället. Det är så tråkigt på lektionerna ändå.

Ett par sönderfrysta tår, en felknäckt nacke och otaliga klagomål på en kall bil senare var det massor av lektioner. Man skrattar ganska mycket efter lite sömn kan jag be att få tala om! Menmen, det gjorde mig då rakt ingenting!

Väl hemma från skolan var det bara att fixa sig snabbt innan det bar av till morbror som fyllde 50.
Där var en hel hög schweizare som pratade högt och på ett oförståeligt sätt (tycker då jag i alla fall) och som var fenor på att skaka hand. Mitt ibland alla främlingar fanns dock kusinerna också, så det blev ju inte tråkigt i alla fall! :)

Grattis Roger!

Och nu tänker jag strunta blankt i matten och försöka få lite sömn. Prov imorn, heja!


Zzz


Kyla!

Jag tror minsann jag tänker flytta utomlands!

Tänk er, istället för att stå och frysa i väntan på den alltid försenade bussen, så skulle man kunna gå till skolan i en behaglig värme. Jag hatar när det är så kallt ute att inte ens vinterjacka och tumvantar räcker, utan det ska krånglas på mössor och halsdukar eller dylikt, varje gång man ska utanför dörren!
Nog för att jag tycker om vintern, men kylan kan ta sig.

Imorse när jag väntade till bussen stod jag med axlarna uppdragna till öronen och trippade runt. Alla andra lär ha trott att det var något fel på mig. Mycket möjligt.


Jeppa en morgon.


höhö.


Hemma.

Nu har jag nyss kommit hem från Klara. Väldigt roligt var det!
 
Blev att jag sov kvar där, och vi sov tills mamma knackade på dörren... Någon gång måste ju vara en första för det med! Sjukt trött, men nu har jag pillat i mig lite frukost i alla fall.

Vi gjorde inte så mycket, även om vi gjorde mycket. Om ni hajar? Kollade på någon film, Take the Lead tror jag den hette. Var ganska bra faktiskt, satan vad en grabb kan bli snygg om han bara tar av sig hoodien!
Anyways, skrattade massor och pratade ännu mer. Det är ju det vi är bäst på, eller hur var det? Blev ju tydligen lite för mycket prat och lite sovande, men det är okej!

En mysig kväll var det helt enkelt! :)


Kanske stämmer då... :P


Ikea.

Idag vaknade jag sjukt tidigt! Var uppe klockan elva utan alarm, är kanske inte tidigt enligt andra, men..

Har spelat gitarr nästan hela dagen, härligt när det går bra. Mindre härligt att tappa plektrum bakom strängarna. Skramlar fint! Funderar på att köpa en ny sträng till min elgitarr bara för att. Har inte spelat på den på ca tre år nu, så det kan ju vara en idé...

Nu ska jag hoppa in i duschen alldeles strax, ska följa med mor och syster till IKEA. Trevligt, ska kolla efter speglar och hyllor och lite sånt. 
Sen ikväll blir det till att vara med Klara, härligt det!

Så blir det något skrivet, blir det sent ikväll.


And I'll keep paying...

Melankolisk dag, tills för några timmar sen åtminstone.
Insett att jag ska släppa det och gå vidare.

Övningskört med pappa, failade i en korsning men annars gick det kanon! Har återupptagit min stickning också, repade upp den igår och började om idag. 3dje gången gillt!

Ska fortsätta pilla med designen sen också, men det krånglar så väldigt.

Nu ska jag spela gitarr, har kommit på massor utav nytt att spela. Nu är det Dixie Chicks som gäller, älskar låten!

They say
Time heals everything
But I'm still waiting

!

Sitter just nu med Gabriella och inväntar systeryster. Filmdags! :D

Dagen har varit mycket trevlig, vi bakade, Linda lagade jättegod mat och vi satt och pratade massor. Kortspel blev det också, mysigt var det! :)
Detta gör vi om! 

Annars har det väl inte så mycket, kollat på NCIS, spännande upphöjt i 73!


Off we go!

Nu bär det av till Linda för en mysdag! :)

Ännu en sammanfattning.

Så mycket att blogga om (eftersom att jag inte gjort det förr) och dessutom ändringar av design och blä.

Men kan ju börja med att sammanfatta veckan lite.

Tisdag: Skola, inget speciellt. Sjukt trötta var nog alla, så inte mycket gjort på lektioner. Hem till Gabriella och sen iväg på Step-up och Core-pass, härligt! Step-up var dock inte min favorit av någon anledning. Vet inte varför, men det kändes bara tråkigt och knät tog emot. Core var däremot jättekul och rätt jobbigt i magmusklerna. Rekommenderas!

Torsdag: Skola, matteprov som gick åt helt fel håll och mycket skratt. Efter skolan gick vi hem till G och pluggade ett litet tag innan vi gick och tränade igen. Golv (typ aerobics), var väldigt kul! Sen hem och plugga till engelskatal och fysikprov.

Fredag: En ofrivillig sovmorgon till att börja med, sen skulle jag hålla tal på engelskan. Hade pratat med läraren innan, skulle få prata inför 6 pers + henne. Men det ville sig inte. Var den enda som skulle hålla talet, nervös och ja. Allt sket sig. Höll på att kräkas och börja gråta, ville hänga mig just då. Men läraren var snäll, så jag fick prata inför bara Klara och Gabriella istället. Tur det, för alltså, ja. Det gick inte bra då ens, höll fortfarande på att börja gråta, skakade och läste fel. Toppen!
Åkte på marknad med systeryster sen, trevligt men kallt. Sen var det ju Idol också, fel åkte ut som vanligt.

Lördag: Gitarr, sova i pappas lägenhet själv med syster och bonussyster. Trevligttrevligt!

Söndag: Leka halvdöd groda? Ja, klart!
Nej, men det hände inget, och hade planerat att ta det kolugnt hela dan, så det var bra. Kollade på Pinocchio med systeryster, söt film!
Satt uppe i princip halva natten av ren rastlöshet.

Burris överraskning.

För precis en vecka sen var det surprise-dags igen.
Min goda vän Burris fyllde 18 i torsdags, men inte anade hon något ändå!

Efter en hel veckas planering av Linda, Klara, Gabriella och mig själv (även hennes familj blev med på idén) så var det alltså dags.
Först skulle jag, K och G handla. Jani, det var ju en enda röra. Jag var hyperaktiv, G var något liknande och Klaras tålamod var inte det bästa. Ett mycket lyckat försök i alla fall! Skrattade så jag grät.

Sen skulle vi tidsoptimister laga mat och fixa ballonger (ett uppdrag i sig) innan Linda hämtade Burr och tvingade på henne ögonbindel. Slutade med att de fick gå ett par varv runt i Sätrabrunn för att vi inte blev klara i tid. Panik är det minsta man kan kalla det!

Överraskningen blev en succé!
Roliga spel, härliga videoinspelningar (törs man lägga upp dem tro?), skratt, ballongkrig, dansande (haha!) och mycket annat skoj blev det innan vi skulle sova. Burr vart dessutom sju minuter ifrån tuff! :)
Mycket sovande blev det ju såklart inte för blondinerna och mig, men de andra sov gott.

Måndagen var det studiedag för oss, så den tog vi vara på!
Bussade till Västerås, där det var dags för överraskning två; bowling! Grymt roligt var det, även om man kanske såg lite rolig ut... Många skratt även här, och lysande kläder. Det var nästan det bästa.
Fika och bussresa hem, härlig dag!

Mycket lyckat tycker jag! :D




RSS 2.0