Fan!

Allt som hade löst sig så bra. Jag behöver verkligen inte det här just nu. För mycket annat att tänka på, jag vill inte.
Jag har inte behövt bry mig, oroa mig eller ja, på nästan en månad, och det har varit mycket mindre ångest under den månaden än annars.
Du svek mig. Jag litade på dig, behövde dig, och du svek mig. Det finns inget annat sätt att säga det. Och varje gång, samma sak; förlåt. Samma ord, samma löften om en bättring. Och nu, när jag trodde att det var över, så kommer du igen. Samma ord. Men den här gången kommer jag inte att vara lika lättköpt. För jag pallar inte mer ångest, men känsla av övergivenhet, mer känsla av att man inte ens är bra nog för sina vänner.

Så jag vet inte. Du får en chans till. Men sumpar du den, så går du, och den här gången föralltid. Bara så att du är välmedveten om det. För jag pallar inte en gång till.

Dagen.

Idag har jag gjort exakt vad jag sa igår. Rensat grusgångar, städat osv. Var väl inte så kul, men med tanke på att jag spenderade omkring halva dagen i skuggan på svalt grus så var det ju inte så tokigt. Är påtok för varmt ute tycker jag. Visst, skönt, men jag vill gärna kunna andas utan att dö.. nej, men det kommer ju bara att bli värre eftersom att ingen bryr sig om miljön, så det är väl bara att ladda med solkräm :P
Imorgon blir det till att göra samma sak, förutom en sak. VÄNTA. Jag kan förklara en annan gång vad jag menar, nu är jag way för irriterad för att ens tänka på saken om jag ska orka sova sen.

Jag kanske lägger upp ett inlägg om en sak alldeles strax, annars får det vänta tills imorgon, börjar bli rätt trött nu..

Ja, vad har jag annars att berätta? Är fortfarande grön i håret, men det skiter jag i, det är sommarlov. Är irriterad på folk. Och är trött som ett as. Det är ungefär det ni behöver veta just för tillfället, imorgon kommer inlägget, bestämmer jag :P
Godnatt alla glada, och icke-glada :)

Mormor.

Imorse när jag precis hade vaknat och gått med vovven, så kom mormor och Milla och hämtade oss, så åkte vi till mormor. Har vart där hela dagen, badat och bara varit. Jätteskönt var det, jag gillar mormor :)
Fast nu har mitt hår blivit grönt. Nästan grönare än när jag hade färgat, jag gillar inte klorvatten! Fast jag får helt enkelt leva med det, ska ju bleka håret innan vi börjar i alla fall så.
Skulle egentligen ha tältat med en kompis idag, men så blev det inte. Så istället tog jag det lugnt och tittade på "How to loose a guy in 10 days". Även om filmen är lite uttjatad så tycker jag att den är bra.

Imorgon blir en tråkig dag. Jag ska städa, baka och hålla på ute för att arbeta av en skuld till mamma, och för att jag fyller år snart. Great. Blir väl antagligen så att jag ligger och läser istället, men tja :P

Imorgon kommer jag antagligen ladda upp ett värdare inlägg, allt beror på om jag orkar.


Säg vad ni vill.

Nu skiter jag i alla era förbannade fördomar om Twilight.
Det här är nog en av världens finaste låtar, lyssna om ni vill.
Den är dock inte med i filmen, utan det här är en tidigare version som var tänkt till filmen, och som är min favorit av de båda. Men den andra är också riktigt fin, såklart!
Ni missar något om ni inte lyssnar :)Vacker <3

Ensam hemma.

Jag tänkte berätta lite kort om gårdagen och idag, läs om ni orkar :)

Igår kväll skulle jag egentligen lägga mig tidigt, men istället gick jag ner till Linn när klockan var 1 och kollade på Twilight. Jag är fortfarande helt kär i filmen, och boken och tja, allt. :D
Sen åtta imorse gick jag hem och fixade mig, sen bar det av till Avesta. Gick med båda syrrorna i cirkus två timmar, och sen stack Annika och träffade några människor. Vart mycket handlande, och mycket spanande ;) Bara Milla fattar..
Bilder kommer upp på bdb, det tar sån tid här..

Mamma och pappa är i Årsunda, så vi tre är ensamma hemma. Vi har inte gjort så mycket egentligen, ätit frukt, kollat på film och gått med Mini. Vääldigt händelserik kväll.. Men fan, palla. :P

Ptja, annars då? Michael Jackson är död. Synd för hans familj, lite tragiskt också eftersom att han är något uttav en legend.. Men ja. Är inte så brydd. Mer brydd över andra saker för tillfället.


Johan Glans
Kvällens underhållning :D

Mjau.

Jeppa har köpt en ny kamera.
Och den är bäst! Jättenöjd är jag :D
Och det här skriver jag bara för att jag har tråkigt och ska strypa solen.


Jämställdhetsdebatten - jämställd?

Det här inlägget kommer jag att få kritik för, och jag hoppas att ni faktiskt läser det jag har att säga innan ni skriver en aggressiv kommentar. Och sen är det ett plus om ni faktiskt försöker förstå hur jag ser på det.
Jämställdhet är nog ett av det mest debatterade ämnet inom politiken i Sverige, och därför har jag inte riktigt velat publicera det här inlägget, som är skrivet för cirkus två månader sedan.

Lika löner, lika chans/rätt till arbete, lika rättigheter på arbetsplats.. det är sådant som vi anser är ojämställt i Sverige och därför debatterar om. Som vanligt har vi i Sverige inte förstått hur bra vi faktiskt har det.
I en undersökning som min SO:lärare berättade om, och som vi fick läsa om, hade de frågat indiska kvinnor vad de anser är jämställdhet. Det var tre olika svar, från tre kvinnor i olika kast, och det är ett som har etsat sig fast i mitt huvud. Som fick mig att inse hur små våra orättvisor är. Hon hade svarat något i stil med; "Att männen respekterar oss som människor, och är vänliga mot oss". I hennes liv var det alltså jämlikhet. Jag har för mig att det var en kvinna ur ett högre kast som sa något om utbildning också. I Sverige får kvinnor jobba, det finns lagar mot kvinnomisshandel och diskriminering, och vi förväntas bli mötta med respekt. I Indien är detta inte självklart.

En annan sak som stör mig inom debatten är att det faktiskt finns områden där man borde kämpa för jämställdhet, men för männen. I t.ex vårdnadskonflikter vinner oftast mamman, just för att hon är mamma. Mammor är inte alltid bästa föräldern, och det är något jag tycker att männen borde kämpa för.

Jag säger inte att jämställdhetsdebatten bör läggas ner. Jag säger heller inte att den är larvig, fånig eller obefogad. Det enda jag menar är att den är så uppblåst i jämförelse med andra länder, och att vi kanske, ibland, tycker lite väl synd om oss själva.

Midsommar.

Jag hoppas att alla har haft en bra midsommar :)
Jag har i alla fall haft det jättebra! Firade i Årsunda med familjen och Jessie, alldeles underbart var det :)

På torsdagen skulle vi (Jessie, Milla, jag) ta mopparna upp, men självklart var det en moppe som inte fungerade, min. Så vi fick åka bil upp, men det gick också bra. När vi var där så visade vi Jessie lite var allt låg osv, och sen så råkade jag ha i Annikas keps när vi var på en brygga, och fick hoppa i och h'mta den. Var faktiskt rätt varmt :D

På midsommarafton var det självklart halvdåligt väder. Typiskt. Vi var i alla fall mest vid vagnen, förutom när jag och syrrorna fick för oss att vi skulle bada. Kallt som fan, fick svårt att andas och grejs. Men tja, sen flöt kvällen på, var väldigt trevligt i alla fall. :)

Resten av helgen var det bara att slappa, sova och bara vara som gällde. Har även badat herr vovve X antal gånger :D
Roligt var det, och väldigt avslappnade.
Bästa helgen på länge var det i alla fall :D <3


Torsdag:
   


Midsommar:
         


Fler bilder finns på min bilddagbok :)

ER

Cityakutens sista avsnitt sändes idag. Var jättesorgligt, enligt mig är det den bästa sjukhusserien, och man kommer helt klart att sakna både serien och karaktärerna. Men återblicken innan var ännu sorgligare, t.ex att se när Dr Pratt dog igen, det var sorgligt nog första gången.
 Avsnittet i sig var ju såklart jättebra, men det var så blandade känslor. Jag tycker att man borde ha fått se mer vad som hände med de äldre karaktärerna, några fick man ju se, men jag saknade t.ex dr Malucci och så. Och Ray. Men tja, så är det väl.
Synd att det är slut bara, tycker att det kunde hållt på förevigt ;)


Queen Sized.

Såg en film igår, som hette Queen Sized. Filmen i sig var bra, men det fanns en massa småsaker som störde mig. Det ena var att i hela deras skola, så fanns det bara två överviktiga, eller ja, det var så de vinklade det. 
Hur stora är oddsen för det egentligen? Fetma är faktiskt ett stort problem i USA. Detta störde mig genom hela filmen, för det är så jäkla osannolikt! Och sen störde det mig pga. att alla mobbade den ena för att hon var överviktig, och den andra fick man inte höra något om. Borde inte båda blivit lika utsatta?

Det andra som störde mig var att det fanns som sagt två överviktiga - resten var smala. Jag såg inte en enda tjej som var lite mullig eller som var normalstor. Det var antingen eller, och det är inte heller särskilt sannolikt. Det finns alltid någon som är lite större, någon som inte är en pinne, och jag tyckte att det inte kom fram.
Visst, de kanske ville visa hur stor skillnad det är på behandling och så, men i alla fall..

Det jag tyckte filmen visade bäst var det att det nästan anses som ok att mobba överviktiga, och hur mycket skit de tvingas ta, varje dag. Detta gör dem så himla mycket starkare än vad ni andra är.


Trevligt!

Kul att det är sommarlov och jag är förkyld som ett as -.-'

Igår så hände det inte så mycket under dagen, vi skulle ha åkt till Årsunda, men så vart det inte.
På kvällen gick jag till Linn och umigcks med henne, Linda och Linnéa. Vi hade väldigt trevligt, mycket skratt och tok. Sen kom det några skumma typer, var väl också rätt kul. Jag vet inte, finns väl inte så mycket mer att säga än det, förutom ett självklart citat:

"Nån har spillt på bordet.."

Sen skulle vi sova, men jag vaknade stup i kvarten eftersom att jag frös som en blådåre, men sen lyckades alla slockna kring halv elva också :)

     


Hejdå 9A!

Igår var det skolavslutning. Var kul, men tragiskt. Det var liksom sista gången jag träffade flera i min klass, och jag kommer ju självklart att sakna många av dem. Jag kommer till exempel inte att träffa Emma lika mycket, och det är ju nästan extra tragiskt. Sen finns det ju självklart vissa som jag inte kommer att sakna ett dugg, och jag tror att många vet vilka två jag är lite extra glad över att slippa!

På morgonen kom jag lite försent, min skjuts uteblev, så pappa skjutsade istället. Vi satt och pratade och bara var ett tag, sen fyllde vi på vattenballonger. Alldeles för få, vilket vi märkte sen på kärran, haha.
Sen gick vi ut till kyrkan, och tja.. Det var askallt ute, och man var nervös som satan. I kyrkan så sjöng Linn, var jättefint! Resten av sångerna var väl inte fullt lika bra.
Sen gick vi upp och skulle ta emot betygen, och jag var nervös som en dåre. YEEEY! Men ja, sen var allt slut. Några ur min klass spelade en låt, och sen gick vi ut och fotade.
Sen åkte några stycken kärra och blev bombarderade av vattenballonger. Inte lika trevligt. Men vi hade ju kul i alla fall, så det gjorde inte så mycket ^^ Fast sen fick vi inte gå av där vi ville -.-'
 Ja, sen hände väl inte så mycket mer, vi sa hejdå (alla som inte redan hade åkt) och tja..
Lite sorgligt är det som sagt, men jag är lite spänd för i höst så.

Efter avslutningen så åkte jag och Milla och handlade, och sen kom Jessie :) Väldigt skoj tycker jag ^^
Mormor tittade förbi och gav mig blommor, ett kort och hundra spänn, vart jätteglad :D
Sen lagade jag mat, sen var det till att sova.. var aptrött!

Bilder finns på min bilddagbok, eller ja, så fort jag har laddat upp allt :P


Svedboäng.. tror inte det.

Det tänkte jag när jag såg vädret imorse, så jag var hemma istället.
Visst, sista dagen, blabla.. men jag är stressad inför imorgon, ikväll och allting. Somnade dock i soffan och vaknade inte förrän tolv igen. Sen bakade jag en jordgubbspaj, men den stod inne i ugnen för länge, så jag ska köpa nya prylar och baka en ny imorgon..
Träffade Linn en stund också, var väldigt trevligt.
Nu ska jag åka och klippa mig, sen rusha ut till Annikas skolavslutning. Sen skulle jag tydligen komma och göra i ordning nån kärra också. YEY! Vet inte ens om jag ska åka så, men en snabbis lär jag väl hjälpa till. Men ja, palla.

Bilder kommer ikväll eller imorgon, LOVAR :D

yes.

Berättar bara kort om min dag nu, vill soooova xD

Riktigt pissig morgon, var tvungen att springa till bussen, och det visste jag redan när jag gick upp. Därför tog jag skorna som är lättast att springa i - mina fjolldojjor (slitna ballerina). Inte så snyggt tillsammans med mjukisar och randiga strumpor, men tja.
 I skolan hade jag jättekul. Spelade Bamse-lotto och memory hos Maggan och sen på "franskan" var det bara jag, Klara, Emma och AnnCi, så vi löste "kluringar" :D Askul, vi höll på med det hela dagen sen.
Sen var det spex. Var väl helt ok, men det kunde ha vart bättre, tbh. Sen tog vi farväl av våra skåp. Känns så jäkla skumt att veta att i höst kommer nån annan snorunge få mitt skåp. Det är ju MITT, haha. Nej, men det var faktiskt sorgligt. Sen spealde vi cissi en sista gång och sprang och tog kort.

När vi kom hem åkte vi och grattade min kusin och sen gick jag ut och gick med Linn. Mycket trevligt :)
Och sen har jag blekt håret, vart sådär, men det duger i alla fall.

Imorn blir det stressigt, men jag kan försöka hinna med att ladda upp nå bilder då :)

Partidebatt.

Idag har vart en stressig, rolig och irriterande dag på samma gång..

I skolan var jag med Klara, Emma och Linnéa hela dagen. Vi gjorde väl lite allt möjligt, bl.a låg vi upp och ner i bibliotekssofforna. Aproligt var det i alla fall.
 Sen hade vi en "partidebatt" på SO:n, alla hade fått ett varsitt parti. De som debatterade var Vänstern (jag och Klara), Socialdemokraterna (Linnéa), FI (Emma, stackarn) och Centern (Gustav). Vi hann självklart inte till våran bästa fråga, lite småsurt.
Jag har kommit på att jag VERKLIGEN inte är duktig på att debattera. Visst, jag lyssnar på andras argument, och vet vad jag talar om, men jag blir så oändligt sur/irriterad, och det slutar med att jag halvskriker/höjer rösten för att de andra ska lyssna. Och ja, detta gäller även om det är på låtsas..
Hände INGENTING speciellt i skolan annars, funderar dock på att prata med en viss lärare imorn om en sak som både stör och kränker mig. Hon ska allt få höra.

När jag kom hem åkte vi och handlade en massa saker till skolavslutningen. Köpte en klänning också, tänkte eventuellt ha den på midsommar. Vi får se :P

Tänkte ladda upp bilder på inköpen imorn, om ni skulle vara intresserade alltså. Dock inte avslutnings-prylarna, de får ni se på fredag :)

Feel the rain on your skin.

Random rubrik, från en bra låt i alla fall så.

Idag har vart en helt sjuk dag.. höll på att missa bussen och skit på morgonen, så det talar jag inte om, för jag blir så sur.
Sen tvingade lärarna oss att ha vanliga lektioner, vilket jag tycker är lågt, för sista veckan med klassen vill man väl för sjutton gubbar inte räkna matte?!
På idrotten var det kul i allafall, nå lekar. Nåt med ögonbindlar först, sen det hära att man ska ta upp något ur vatten först, och sen nåt annat i mjöl. Det var ju.. mysigt. Inte riktigt, men det var kul att se när de andra var alldeles mjöliga. I spegeln var det inte fullt lika vackert :P Sen skulle man spotta sånna där äckligt slemmiga gelegrodor också, fy vad äckligt det var! Och sist var det nåt med vattenballonger också.. Jag vet inte ens varför jag berättar det, men så roliga/oseriösa lektioner borde alla lärare låta en ha nu tycker jag!

Och hemma har jag inte gjort nånting alls. Så jäkla skönt!
Jo, förresten, kollade på Project Runway, rätt vinnare, men inte riktigt i klass med Jeffree Sebelia eller Christian Siriano! Hon var duktig, men jag gillar dem bättre, iofs avgudar jag Jeffree så.. tja, blev rätt som sagt!

Helgen.

Min helg har vart alldeles underbart skoj, träffat massa bra folk och bara vart. :D

I lördags vaknade jag megasent, eller ja, inte så sent, men i alla fall. Jag städade under dagen, och sen på kvällen så stack jag och Milla ut och träffade Jessie ^^ Tanken var att My och Peter skulle möta oss där, men de vart en aning sena.
Jessie åkte i väg för att se något någonstans, så vi var med My och Peter ett tag, tills Peter dissade oss. Men vi hade skoj ändå :D Satt och prata och bara var. Sen skulle vi hämta Peter vid nån 50-årsfest, så vi gick dit, och sen gick jag, Milla och Jessie hem. Då satt vi och spelade Harry Potter med Annika, sen var det läggdags :)
 På söndagen kollade vi lite på Bones med Jessie innan hon gick hem, och resten av dagen hjälpte jag mamma ute i trädgården.

Tack för helgen allt folk! :D

SLÖ!

Det har jag varit idag. Direkt när jag kom hem slängde jag mig i soffan och jag har kollat på dåliga program ända sen dess. Fast nu har jag setat här i typ en halvtimme, ska sova snart.
 Veckan har vart hektisk men kul. Har skrivit upp en massa ämnen att ta upp i bloggen, frågan är väl bara om det finns tid till det. Jag ska i alla fall försöka.

Jag kollade just upp nån dans Milla tycker att vi ska lära oss, typ shuffle. SKITTUFFT! :D Tycker jag i alla fall. Fast med min koordination.. vi får väl se hur tufft (läs: komiskt) det kommer att se ut.. :)

Nu ska jag sova som en stock, fast först ska jag läsa lite.
Imorn blir det att träffa Jessie, och eventuellt Peter och My? Om jag inte fattade fel som vanligt alltså.
Blir mer blogg imorn, jag LOVAR! :D


New Moon.Längtar! <3

RSS 2.0