Läggdags.

..har det varit ett tag nu. Jag hatar när man är uppe sent ofrivilligt.

Dagen var bra, hade kul som vanligt, men jag tänker inte skriva ett sånt här hypertråkigt inlägg om vad jag har gjort idag. Istället tänker jag skriva om en sak som stör mig väldigt mycket.
Ni vet sådana här efterhängsna personer som man verkligen inte vill vara med?
Vi har två stycken i våran klass som båda har valt att hänga efter oss. Den ena går att bli av med om man försöker (ibland), men den andra. Jag blir smått galen! Vi sätter oss vid bord där den inte får plats. Vad gör den? Knuffar dit en stol så att det inte finns någon plats. Vi stretchar efter idrotten, vad gör den? Exakt samma saker.
Jag hade förstått om de hade varit utfrysta och ensamma, men nu är det ju så att de kan umgås med varandra. En av dem är säkert helt ok om man umgås med den av fri vilja, men det är aldrig roligt att umgås med någon som man inte känner att man vill prata med.

Med det sagt så säger jag godnatt!

Pepp!

Mår mycket bättre idag, känns fånigt alltihop nu. Men så är det ibland, det känns som det värsta som någonsin har kunnat hända och som att man aldrig kommer att ta sig ur det. Sen helt plötsligt känns det helt wierd att man ens kände så. Sen måste jag tillägga att det inte handlade om det som de flesta kommer att tro. :)

Igår var jag och Annika ute med mamma och pappa. Var väl helt ok, var ju lite nere och så. Men det bästa var att bartendern var HET! Jag lovar att det är värt att skriva med versaler till och med. Var ju tvungen att smygfota och så, men eftersom att min familj är som den är så vart jag ju bortgjord ändå. Mamma gick fram till disken och tog kort, inte så lite pinsamt det heller, nej. Och pappa satt och sjöng, fyfan :P

Idag så har jag kollat på Lilo & Stitch :) Man måste älska disney!
Jag gillar inte filmutvecklingen idag appropå det. Allt är animerat, och är det tecknat så är det mesta datorgjort. Teknik är ju bra på ett sätt eftersom att det kommer fler filmer på kortare tid och så, men det är ju inte samma sak. Titta på t.ex Pinocchio. Man ser hur mycket tid och omsorg någon har lagt ner på varje liten scen och alla små detaljer, det är det jag vill se! Jag vill inte se nerhafsat, datorgjort tjafs där bakgrunden är det enda som känns välarbetat.
 Visst finns det bra animerade filmer också, självklart! I det här fallet syftar jag mest på Dreamworks, Pixar och vissa andra filmer (ex. Happy Feet, Gustav, Alvin & the Chipmunks och Surf's up), för t.ex Disney's egna animerade, som Lilla Kycklingen eller Bolt tycker jag är dåligt animerade om jag ska vara ärlig. Familjen Robinson är helt ok dock. Tycker att det är synd att tecknad film inte är det den brukade vara.

Depp.

Ingen bra dag idag. Tänker inte skriva varför här, hänger mycket ihop med gårdagen och så.
Åker tilll Årsunda klockan 2 nångång, inte pepp alls, men jag lär väl ändå.
Vill byta skola, kommer inte hända, men jag vill.
Det här suger. Vill lägga mig och sova i runt femtio dagar eller så. Då kan man inte känna något. Vill i alla fall inte till skolan.

Bortgjord.

Ibland kan man inget annat än att gilla att umgås med folk. Särskilt om man blir hyperbortgjord inför de få som det faktiskt gör något.
Men man får väl hoppas att det inte märktes så mycket. Fast det vet jag att det gjorde.

Dagen har varit helt ok, förutom ett par detaljer som har med rubriken att göra. Tänker inte skriva vad eftersom det vore att göra bort sig igen. Nu ska jag plugga och sova. Igår däckade jag i soffan, helt värdelöst, men rätt skönt ändå.
Mindre skönt att försova sig imorse och springa till bussen och vända och sen vända igen. Bra start på dagen.

Är väldigt tom på ämnen just nu. Kan inte skriva om det jag vill, vill inte skriva om det jag kan osv.
Kommer nog att ta en paus från allt vad internet heter snart.

Gårdagen.

Ja, igår vart ju helt knas!
Var ju ner till Linn och lagade mat och umgicks med henne, Linnéa och Vicki. Skratt i mängder, massa prat och bara en helmysig kväll. Lär helt klart göras om! Mot slutet blev jag väldigt trött, fattar inte hur de stod ut riktigt, menmen :)
Linn var hundvakt till en utav universums finaste hundar också, så jäkla söt! Lite roligt att hon också hette Vicki, så det blev lite förvirrat ibland..
Tack för en helknasig kväll människor. :)

   

Idag så har jag inte gjort så mycket, skulle ha hållt på med lekstugan men jag hade ingen ork till det. Så istället har jag tagit det lugnt hela dagen, inte heller helt fel.

Jag skiter i vilket.

On my way.

Nu ska jag fixa klart mig och sen ska jag ner till Linn och träffa lite människor, kommer bli riktigt kul :D
Idag har vart rolig, tråkig och bara blä på samma gång.
Syslöjden var aprolig som vanligt, men sen slutade vi. Satt och läste i en timme och 45 minuter innan bussen kom. Innan dess hann jag nästan krocka en gång till, en aning pinsamt. Men ja, sånt får man väl helt enkelt ta.



<3


Skolfoto.

Den här veckan har flytit på ganska bra, har dock inte använt datorn på jag vet inte hur länge. Just nu sitter jag och läser om orbitaler, våran kemi-lärare vill att vi begår kollektivt självmord.

I onsdags hade vi skolfoto. Mardröm, jag avskyr det. Först ska man rada upp sig och stå obehagligt nära människor som man inte känner. Som att inte det vore nog ska man dessutom stå och fejka ett léende. Och sedan ska man ta direktiv om hur man ska sitta på en stol och se glad ut medan en främling knäpper kort och säger till dig att dra bort luggen. Inte alls en höjdare.
Och jag tror aldrig att jag har blivit nöjd med ett skolkort. Men det är säkert bara jag.

Dagen i övrigt har varit ganska lugn. Höjdpunkten var att en utbytesstudent som går i våran klass lärde oss några fraser på estländska. Riktigt skoj faktiskt :)
Sen vart det hem och plugga, och nu blir det till att sova. För jag är trött som ett as.

Heroes!

Är det bara jag som totalt hade missat att "Heroes" började förra måndagen, och dessutom fortsatte hela veckan?
Jag är i alla fall grymt irriterad då detta betyder att jag är helt lost, och jag älskar verkligen serien.
För att göra det mer irriterande hade jag lagt in datumet för säsongsstarten i kalendern på datorn. Så nu får jag läsa om de senaste 5 avsnitten och börja kolla i morgon istället.

Jag läste nyss på tv4.se att serien har tappat så mycket tittare så att de inte kan sända det på bästa sändningstid längre. En liten funderare bara, tappar de inte ännu fler tittare när de sätter programmen så nedrans sent? Vem sjutton har tid och ork att sitta framför tv:n klockan 23.40? Jag kommer aldrig orka se slutet liksom.
Är också sjukt sur över att det har varit dålig reklam för att programmet ska börja igen.

Menmen, något jag inte kommer missa är när House börjar den 29:e :D

Äntligen helg!

I fredags kom som sagt Linda och Kajsa hit. Hade väldigt skoj, lagade mat, pratade och bara var som vanligt.
Under skoldagen så var Kajsa med på mina lektioner/hål under den mesta av dagen, biologin var en höjdpunkt :D
Som vanligt gjordes även nya planer, som jag hoppas kan hållas. :)
När de hade åkt hem sen på kvällen så var jag alldeles själv, så jag försökte kolla på Pirates of the Carribean -The Curse of the Black Pearl, men jag somnade. Vart lite småläskigt att sova själv sen efter allt prat om spöken :)

Under lördagen hade jag ingen ork till något alls, så jag kollade på film hela dagen. Sen gjorde jag ett till försök med Pirates, och den här gången missade jag bara en scen. Dessvärre var det en utav mina favoriter, så jag får göra ett till försök nån gång när jag har tid.
Träffade Linn en stund också och pratade av mig lite, var kul som vanligt :)

Idag har jag pluggat och slappat. Har inte pallat så mycket, är rätt sliten redan nu.

LW



"Om jag kommer dit igen
Har du en plats där jag kan vila?
Ett rum där jag kan känna att jag är nånstans ifrån
Ett fönster vi kan sitta vid och blicka ut mot ån"

Lars Winnerbäck.
<3


Torsdag.

Idag missade jag bussen för andra dagen i rad. Inte ett stort plus kanske när man bara har gått fjorton dagar?

Hade faktiskt en anledning dock. Sov jättedåligt, bara så här halvsova, så att man är halvmedveten om allt som händer och fortfarande kan tänka även om man drömmer, och avbryta drömmen om man vill. Men ja, sån sömn och fullt i mardrömmar. Har drömt mardrömmar väldigt ofta på sistone, inget kul alls. Har bilder ur en på hjärnan fortfarande, usch.
Annars hände inget speciellt flum i skolan, sen hem och åka och handla. Städat har jag gjort lite också, eftersom att Linda och Kajsa kommer hit imorgon. Blir skoj :D

Jag är astrött för tillfället och ska nog sova snart, vill sova bättre inatt. Inga mardrömmar förhoppningsvis.

Disney-låtar. <3



Har knarkat disney-låtar hela dagen. Den här är nog en av mina favoriter av de nyare låtarna. Annars är ju faktiskt Phil Collins kung.
Det bästa är att disneylåtar faktiskt är bra på svenska också :)


Grattis Milla och Pappa!

Idag fyllde storasyster hela 18 år :D
Grattis till henne och pappa! Båda fyller ju på samma dag, fast pappa fyllde 47 :)
Måste ju gratta honom också, såklart.

Vart firande med släkten och så när man kom hem alltså, var väldigt trevligt. Nu är hon myndig och får göra exakt vad hon vill. Nästan. Hon gör det ju i alla fall, men ändå. Snart har du körkort så att du kan skjutsa mig vart jag vill :D Snart flyttar hon väl hemifrån också. Då får jag hennes rum :D haha. Nej, men då blir det lite tomt.
Men ja, hoppas du hade en kanondag idag syrran, det förtjänar du! <3
Samma till pappa <3

Annars idag var förmiddagen helt bortkastad kändes det som. Fick inte sova på bussen, fick utbrott på Klara för att hon var så jobbig. Hade alltför roligt på kemi-lektionen med Klara och Barbro, skrattade så att vi höll på att kikna och läraren vart arg. Men jag har ca noll repsekt för honom eftersom att han inte har någon respekt för eleverna och allt vad det innebär.
Slutade tidigt, så jag umgicks med Linda i ungefär en och en halv timme. Hyperskoj var det, haha. "Jag har en tjuga!" :D Linda är bra knäpp hon.. :) Pratade även om kryssning/Umeåresa, hoppas att det blir av, för det vore så nedrans skoj!

Nu ska jag plugga litegrann. Blir till att skriva lite på svenska-uppsatsen så att jag inte måste göra allt i morgon, sen ska jag läsa en bok. Hade helt glömt bort den, usch. Är en sån där bok som läraren har valt, och det är ju inte den bästa boken jag kan tänka mig precis.
På tal om böcker så vill jag ha boktips igen (jag bara kräver och kräver! ;)) så om ni kommer på någon bra bok, vilken slags som helst, så hojta till :)


<3


<3


Föreläsning och städning..

Idag försov jag mig, vilket redan har blivit en vana. Skärpning!

I alla fall så började dagen med en föreläsning i aulan. En 21-årig tjej som pratade om miljön och annat viktigt. Jag tycker ju i och för sig att det är ett väldigt intressant ämne och kan läsa om det i timmar om jag vill, men jag vet att andra tycker att det är tråkigt och så. Men det som är intressant är att folk som jag vet hatar att lyssna på miljö-snack satt och lyssnade utan att säga ett ord, och tog faktiskt in det hon sa. Det var riktigt intressant, och alla borde få lyssna på henne någon gång. Eftersom att hon var så ung så var det ju också lätt att relatera till, och veta att man kan faktiskt göra skillnad även om man är liten. Som sagt ruggigt intressant, försök att lyssna på henne om ni får chansen, hennes hemsida finns här.

 Hemma sen så drog jag med päronen in till stan för att köpa presenter till Milla som blir 18 imorgon :) Köpte till pappa igår, han blir 47, de fyller samma dag :)
Nu ska jag städa och plugga en massa, för att sedan belöna mig själv med en dusch, en bra bok och en tidig kväll. Kanske till och med hinner titta på lite One Piece, vem vet :)

Tveksamt.

Fick åka hem tidigare idag, och tur var väl det, har en del att tänka på nu..

Jag har nämligen funderingar på ifall jag skulle byta linje. Vart vet jag inte, vill verkligen inte flytta och så. Men jag trivs verkligen inte. Det är inte klassen som är fel, men det är ämnena. Min handledare har oss i Matte, Kemi, Biologi och Miljövetenskap. Och han får mig att tappa lusten att finnas, han är så jävla jobbig. Han förstör allting genom att få det så ointressant han bara kan, och ja. Han får mig att hata matte, som har varit mitt favoritämne hur länge som helst. Det känns verkligen inte som att det kommer att fungera om jag går kvar, men vi får se hur jag gör. Har bara till på fredag att bestämma mig. Det är sjukt att någon kan förstöra något så mycket som han har gjort. Blir frustrerad bara jag tänker på det.
Men då är ju frågan, vilken linje ska jag välja? Jag har ju ingen aning alls vad jag vill bli! Hade funderingar på Omvårdnad innan, sökte ju det först. Men jag vet inte om jag vill gå det nu? Jag har ju funderingar på att bli polis? Men vill jag verkligen det då? Eller vill jag gå BF? Men det är jag ju inte så intresserad av, vet inte vilken behörighet man får till universitet och så heller. Och jag vill ju inte gå Samhäll, skulle ju vara för att få läsa språk då. Men ja, jag har som sagt inte en aning. Ska försöka gå kvar på KSK i alla fall, om det går.  

Förvänta er inte alltför mycket.

Ni får lov att ha ganska låga förväntningar om uppdateringar på bloggen ett tag framöver, jag måste komma in i någon sorts rutin där datorn också kommer med. Det gör den inte riktigt nu eftersom att jag är helt slutkörd om dagarna när jag kommer hem. Sen ska man ju hinna läsa in sig lite i ämnena och sådär innan man riktigt har tid för annat. Kommer att ändra en hel del i bloggen senare, både innehåll och annat.

Idag i skolan var det ganska värdelöst. Det enda positiva var att jag kom hem redan klockan tre eftersom att Linn hade skjuss :) Hade mäte om individuella val och så, men det sög. Finns inget som jag vill läsa eller kommer att ha nytta av senare. Men jag funderar på Grafisk kommunikation eftersom att allt annat sög. Ska också kolla om jag kan läsa programhantering på sidan av, men det löser jag sen.
 Efter skolan så tvingade mamma med mig på ett föräldramöte som var helt värdelöst, följde inte med in i klassrummet sen eftersom att min klassföreståndare inte är min favoritmänniska precis. Mamma kollade i alla fall upp om det finns möjlighet att läsa kurser på sidan av, men det "avrådde" dem oss från. För de trodde inte att vi skulle klara av det. Jag kan säga så här, med schemat vi har nu så kommer jag att hoppa av inom ett halvår. Jag måste läsa fler ämnen för att orka, så är det. Men jag ska prata med SYV, annars får jag väl helt enkelt byta skola, blir drygt men vem vet. Det kanske är värt det.

RSS 2.0