Nytt rekord!

5 dagar och måånga timmar sen senaste bloggen.. inte bra :)

Men ja, stressad vecka till max, ska snart göra klart ett soarbete, bilduppgifter och hemkunskap, sen är jag nästan klar med alla uppgifter som jag lär göra. Har matte, franska och biologi kvar bara..

I fredags var det inte en sån jättebra skoldag, kul med allt folk och så, men jag var hyperstressad och millimeter från psykbryt. Men det gick över, för jag, Milla och Jessie åkte till marknaden i Avesta, hittade inget särskilt, vart tre mangaböcker ;D
 Sen åkte vi upp till Årsunda, jag sov och sen kollade jag och lillasyster på Kejsarens Nya Stil.. Emma; du räddade min helg!
 På lördagen åkte vi och handlade lite, fyndade världens bästa hårfön för 150;- och jag menar verkligen världens bästa! Vart lite annat småplock också, och sen hämtade vi Milla. Har varit tvugna att knuffa igång pappas bil hela helgen, och den har välan vart en 40 grader varm, inte det mysigaste. Har läst en massa i helgen också, och börjat plugga men jag pallade inte xD
 
Idag har jag bränt mig (mer) i solen och sen har det inte hänt nåt mer. Åkte till mormor och umgicks lite, sen så har jag plockat ur Millas piercing också.. moahahahahaha, eller nåt.
Nej, värdare texter får ni när jag har mer tid :P

Helgen och måndagen.

Ja, i helgen hände det inte mycket alls.
Pluggade med Milla hela lördagen, och retade slag på några grannar när vi åkte moppe :D
På söndagen hade Annika teateruppvisning, och hon var duktig som vanligt *skryt*

Idag har jag varit galet trött och arg för att det har varit så himla varmt!
Men jag har varit något så enormt hyperaktiv också, så det var tur att Klara var likadan. Efter sklan så åkte jag och Emma med henne hem så vi kunde träna på musiken. Det blir nog bra tror jag, alla verkar mycket mer positiva till våran nya plan i alla fall.
Och sen lär jag ju inflika ett klockrent citat, vilket är helt onödigt eftersom att det bara är vi som fattar, men skitsamma :P

"Japanska judar?!"

Stackars de som har det bra.

Människor, den mest otacksamma varelsen som någonsin funnits.

Jag undrar hur många timmar folk lägger ner på att må dåligt över småsaker, hur många timmar skriver amatördeprimerade texter bara för att få lite mer uppmärksamhet.
Jag undrar hur mycket vettiga saker de människorna kunde ha gjort under alla dessa timmar.
Jag undrar hur många gånger folk gör saker de inte vill bara för att sticka ut, för att folk ska tro att de mår dåligt på riktigt. Jag undrar hur många som egentligen får ångest på grund av sådant, att de innerst inne vet att det är uppmärksamheten de vill åt.

Jag funderar och funderar, men jag kan inte komma på någon gilltig ursäkt, någon förklaring som jag skulle kunna köpa av dessa människor. Jag blir arg och frustrerad när jag tänker på att flera av dessa människor tar tider hos BUP och andra psykiatriker av folk som verkligen mår dåligt, och behöver hjälp för att kunna fortsätta med sina liv.
 Dessa människor vill jag bara ge en hård örfil, för att få dem att inse att de har ett bra liv, och att uppmärksamheten kanske inte alltid är en positiv sak. Få dem att inse att det de gör är fel. Att det får folk i deras omgivning att må dåligt, såsom föräldrar, vänner och folk som mått dåligt och kan få återfall på grund av dumma snorungar som inte inser att deras liv duger gott som det är.

Nu kommer säkert flera människor sluta läsa min blogg. Men jag måste ventilera mina känslor.
Jag är också säker på att en människa som jag känner kommer att ta illa upp fast hon inte behöver, så jag skriver redan nu; Det här handlar inte om dig Jessie! 


Tiden räcker inte till!

Bloggen hinns knappt med längre, sorgligt och sant.
Jag har sexton skoluppgifter jag måste göra på två veckor för att klara mina betyg (målen till mina betyg), vilket inte är det lättaste. Så därför hamnar bloggen i kläm, men så fort jag har tid så skriver jag en snutt :)

Den här veckan har jag bara vart i skolan två dagar, sen har vi haft lov. Tyvärr tror jag att jag har inflammation i bihålorna och mitt huvud känns som att det är 50kg tungt. Om det inte går över får mamma boka en läkartid.. Men annars blir det till att plugga och hjälpa mamma lite under de här dagarna, mest plugg.
 Jag är ledsen om mina vänner kommer i kläm de också, men jag lovar att jag tar igen det i sommar :)

Jag har två ämnen som jag ska ta upp i bloggen när jag har tid, kanske kan klämma in det ena i morgon, men annars får ni vänta ;)

Just ja! Har ju glömt att skriva en sak!
För någon vecka sen när vi var hos mormor så fick jag hundra dockor moulinégarn av henne! Hur snällt som helst! En docka kostar vanligtvis mellan 12-15;- liksom. På baksidan av bilden (om ni nu orkar kolla) är det gröna och grå skalor.
Tack mormor! :D


Rekord!

4 dagar och 16 timmar utan att blogga.. nytt rekord :D

Har haft det ganska stressigt nu på sistone, så jag har inte hunnit blogga något. Det är mycket i skolan nu eftersom att vi slutar snart och så, sen är det ju massa annat inför skolavslutning och man måste göra i ordning sommarplaner och så vidare.

I helgen har jag umgåtts med syrrorna, har varit väldigt skoj! Har svullat som fan, så jag ska träna lite sen, men jag har gett up konditionsträningen eftersom att jag faktiskt gillar att andas. Kollade på massa film igår, bl.a Catch and Release. Väldigt bra film, och en vääldigt snygg skådespelare.. Vet dock inte vad han heter, men det ska kollas upp! 
 Sen har jag lekt med monster och duschat hunden, vilket är en historia i sig. Skulle ha tagit med kameran ut sen när han stollade sig efter duschen, men den var kvar uppe.. Otroligt söt var han i alla fall. 

Och jag äälskar veckan som kommer nu! Går två dagar i skolan, sen 5 dagars lov, hur skönt är inte det?! Kommer iofs att plugga under de dagarna, men lite annat hinns nog med :D
Ska upp till rektorn och prata också. Det är dags för lite klagomål, är så irriterad på alla lärare så det finns inte. Fast kan inte klaga på den läraren jag vill eftersom att jag inte vill bli av med mitt betyg, men en vikarie kommer att få skit. Helt dum i huvudet.

Aja, nu ska jag göra engelska och franska.
Påtal om franska måste jag bara tilllägga en sak.. Jag kommer antagligen höja mitt betyg i franska ;D Måste bara visa lite muntligt först, är alldeles megaglad, har försökt höja mig ganska länge nu ^^

Förslag!

Jag undrar en sak.. vad vill ni läsa i min blogg för att den ska vara så bra som möjligt?

Mer av; Mina egna åsikter och texter, min vardag eller mer bilder?
Eller en salig blandning?

Kan vara intressant att veta :)

Löften.

När slutade löften betyda något? När blev det bara meningslösa ord, som sägs utan eftertanke?
Kommer ni ihåg när ni var barn? Ett löfte var större än allt. Det var ett bevis, ett bevis på att man kunde längta efter något, för det skulle hända. För det hade man blivit lovad. När någon bröt ett löfte var det som ett brott mot mänskligheten. Man blev arg, ledsen och framförallt besviken. Besvikelse präglade flera dagar och man kunde nästan inte titta på personen. Löften var mer bindande än ett kontrakt, och bara någon lovade så visste man på något sätt att det skulle bli så.
 Och hur är det nu? Folk lovar saker hit och dit, men hur många löften hålls? Mindre än hälften. Och nu lovas man inte större saker längre, utan vi lovas småsaker. För de större löftena kan inte hållas. Det är för svårt, och de flesta anstränger sig inte ens. Och vi är vana. Vi blir inte längre fruktansvärt arga och ledsna över ett brytet löfte, inte på samma sätt. Det känns inte längre som att världen har rasat samman och att detta beror på en enda person. Och då kan man ju fråga sig; varför?

Kanske är vi vana. Vi har vuxit upp och insett att världen är full av lögner.
Kanske är det för att vi har insett att världen är större än så, att ett löfte är ganska meningslöst.
Eller kanske är vi för rädda för att bli svikna att vi inte ens vågar hoppas.

Jag skriver detta nu, då en människa jag litar på har brutit ett väldigt viktigt löfte, och det känns inte som att världen har rasat samman. Hade jag varit barn hade det varit mycket värre. Men jag är besviken och irriterad.

Damn you, Microsoft Word!

Jag är inte glad på mitt Word just nu. Igår satt jag uppe tills klockan var kvart i fem och skrev på en kemiuppsats. När jag var klar och skulle trycka på spara, vad tror ni händer? Jo, helt plötsligt lägger hela word av, och det står bara svarar inte. Tre fulla sidor, plus källorna som jag inte hade skrivit upp, försvann. Har setat halva dagen nu (var inte i skolan, kräktes i helgen :s) och försökt skriva sådär bra som man bara får till det första gången, men nu har jag tappat orken och pluggar biologi istället. Har ju nationella imorgon, inte alls roligt.
 Nästa gång ska jag i alla fall göra en säkerhetsuppbackning genom att skicka dokumentet till Milla..
Hällde nyss i mig en dubbel brusalvedon och ett glas apelsinjuice och har precis satt på mig glajjerna, så nu blir det plugga av! :D

Dagen har ändå varit relativt bra, lite sur dock, jag somnade i Bumbibjörnarna.. shame on me!

Annars är det som vanligt, jag klagar på det mesta och är dränkt i läxor. Men ja, fick ju två dagar extra på mig med franskan eftersom att jag inte var i skolan så, lite mindre att göra.


Failure vs success.

Ja, vad ska jag säga?
Har tränat som en dåre inför konditionstestet och kollat av så att jag skulle klara det, men ja. Efter 5 varv tog det stopp, fick ingen luft whatsoever, näsan rann och ögonen rann. Idrottsläraren tycker att jag ska kolla mig för pollen, noway. Jag är inte allergisk, bara otroligt fail.
Jag är så otroligt besviken på mig själv, dels för att det kändes så bra i början och dels för att jag har inbillat mig att om jag hade fortsatt, bara liiite till så hade det gått över. Eftersom att jag vet att det inte stämmer egentligen så blir jag sur.
Så nu blir det till att klara VG på 4,5km istället, men min kondition räcker väl inte dit heller.
Så sur, jag hade VG i kondition i höstas. Det här lär jag ta igen!
Samtidigt som det gör mig arg, besviken och fäller mitt självförtroende så blir jag sporrad nåt så in i helvete. Nu ska jag klara det här, sen till hösten blir det till att börja träna arslet av mig för att få bättre kondition och hålla den.
För det värsta är egentligen inte att jag inte klarade det, utan att det är precis vad folk tror om mig. Jag menar, för bara någon vecka sen tappade en grabb i min klass hakan när jag sa att jag hade VG i kondition, kändes väldigt bra. Så jag ska visa dem att jag kan!
(Och alla som säger att det inte var mitt fel; sluta.)

Men en grej som jag är nästan säker på är att det gick ganska bra på mitt muntliga nationella engelska prov. Kanske är jag för optimistisk därför att jag vill känna mig bättre, men jag tror på allvar att jag klarade minst VG. Jag hoppas i alla fall att Ulrika ger tillbaka mitt MVG, för idioten som sänkte mig hade faktiskt ingen anledning. Han skulle vart med på provet, men vi spelade in istället, för han kunde inte vara där. Jag jublade inombords!
Dock fick ju jag och Emma ett litet skrattanfall, men det får hon stå ut med, haha.

Äggröra.

Idag har jag gjort muntliga nationella i matte. Tur att det snart är klart, har engelska i morgon och biologi på tisdag, så jäkla stressigt. Sen har man faktiskt inte tid med  inställda lektioner på våren i nian.. Men ja, så är det..

Men ja, idag har det inte hänt något av värde.

Men nu till min anledning att skriva ett inlägg; kommentarer.
Jag svarar på kommentarer genom att kommentera "under". Så att ni vet om ni skulle undra nån gång.
Sen är det någon som kommenterar anonymt, och jag svarar helst inte på kommentarer som jag inte vet vem det är till. Så om den personen läser detta; kan du inte skriva en initial eller något om du inte vill skriva ditt namn? :) Vill jättegärna veta vem den här människan är!

Och btw vet jag att ni älskar mina värda rubriker :D


Tydligen var jag trött.

Ungefär så tänkte jag igårkväll när mamma väckte mig runt 23.00. Somnade i House, lite synd då jag hade planerat att plugga och blogga igår kväll.. Men sånt får man stå ut med!

Igår i alla fall. Jag pallrade mig till skolan utan vidare lust. Åkte moppe, så var där 20 minuter innan vi började. Satt utanför HKKn i de där 20 minutrarna, sen tänkte jag; "varför kommer det ingen?"
Sen gick jag till dörren, och tydligen hade vi Nationellt prov i matte. Så det var bara att ruscha till skåpet och hämta miniräknaren. Gick väl ganska bra tror jag. Svarade på allt och var ganska säker, så vi får se.

Sen skulle vi göra kamratporträtt på bilden, alltså att man ritar av en kompis. Eftersom att ingen av mina kompanjoner var där (en på Kreta, en sjuk.. timing!) så ritade jag av Cissi. En rätt kul människa i alla fall, skrattade en hel del!

Och nu kommer en grej som nästan är liite pinsamt. Jag lyckades gå vilse i Färnbo. Jävla prosthagsvägen..  I alla fall tog jag mig fram till Emmas hus och gick in till henne, och hennes söta vovve ett tag. Och sen drog jag hem på moppen, med Milla bakpå och vi sjöng hela vägen hem.. Eller ja, sjöng och sjöng, vi skrek mest. Tror nog vi dödade en eller två Aidenlåtar ;)

Jag ska blogga om idag snart, har också en annan grej att säga. Men först ska jag göra lite biologi.

Toppenmorgon!

Vaknade halv åtta imorse, småskriker rakt ut; FAN!
Springer ner, kastar i mig en snabb frukost, säger till mamma att packa idrottskläder, borstar tänderna, sätter upp håret och kastar på mig puder bara för att kasta mig ut genom dörren och se bussen köra iväg.
Så lyckad var min morgon! Så då gick jag och lade mig framför TV:n. Hann se lite av V.I.P *asg*, Bumbibjörnarna och Knatte, Fnatte och Tjatte innan jag däckade. Vaknade tydligen tillräckligt för att byta kanal, så jag såg början av Jasper pingvin också. Så nu är låten fast i mitt huvud :)
Sov för länge i alla fall..
Gick ut och gick med vovven, i spöregn. Men det gjorde inte så mycket, jag älskar ju regn! Men när jag hämtade posten började det hagla.. bara att springa!

Ja, annars då? Har pluggat, tränat och kollat på TV. Ingen värd dag precis..

Gymnasievalet höll på att gå åt helvete.

Ja, som rubriken antyder höll jag på att inte få välja gymnasie alls. Min inte så duktiga SYV hade gett mig fel information om hur jag skulle söka till skolan i Gävle, så jag fick totalpanik. Jag valde det i och för sig i andrahand, men ändå, om jag ändrar mig och inte har sökt så går det ju mindre bra för mig.
Men nu är det bekräftat och klart.
1. Naturvetenskapliga programmet, KSK
2. Spetsutbildning - humaniora, Vasaskolan
3. Omvårdnadsprogrammet, KSK

Hade tänkt välja Fordon på tredje, men det fanns inte rätt inriktning i närheten, så det fick bli OP istället, Kom ju in preliminärt på både Omvårdnad och Naturvetenskapliga, så det är bara att hoppas att allt funkar nu.
Som ni säkert har märkt så skrev jag dag för dag vad som hände i helgen, men det var bara för att det inte skulle bli rörigt i mitt huvud :)


Vad är franska för usch?

Sitter just nu och pluggar franska, inte min favoritsysselsättning, men det lär ju göras.
Åkte hem från Årsunda runt fem, hann inte göra så mycket idag, Åkte till Sandviken i idag igen, köpte ett piercingsmycke och nyckelringar, ovärt, indeed!
Ska plugga lite kemi, biologi och bild innan jag sover, lär göra undan lite för att få tid över i veckan. Var ute och gick med mamma i skogen för ett tag sen, och då var det en massa idioter som sköt fyrverkerier i skogen. Den är ju inte alls torr nu, tänk lite! I en skogsbrand hade det blivit skyldiga en massa pengar, och det stör mig inte, men vi bor precis intill skogen. Om något hade hänt oss eller något hänt vid gravarna hade jag dödat dem!
Men ja, lite senare ska jag försöka mig på att söka till gymnasiet, efter Wipe-out och plugg.


Andra maj.

Dagen började med att vi åkte till Sandviken. Köpte ett par solglasögon, en häftapparat(!), en lazytown-dvd, en fransböjare och dentalsticks till min söta hund <3
När vi kom till Årsunda så var pappas kompis och hans sambo där och hjälpte till, så jag la mig på ett täcke och solade och läste. De behövde ju inte mig, haha.
Sen så hände inte mycket mer..

Första maj - Årsunda :D

Vaknade runt 9 och rev tältet och spelade lite kort. Egentligen vaknade vi första gången runt 5, först för att de andra gick in, och sen för att de av misstag släppt ut hunden.. han blev glad i alla fall, haha :)
Sen spelade vi lite kort och sen åkte de hem.

Runt tre åkte jag och min familj till Årsunda, så skönt där uppe :) Grillade och hade trevligt, och sen på kvällen gick vi ner till stranden. Mini fick bada, var överlycklig!
Det var däremot inte jag när han sprnag under mina ben, strök sig mot mig och skvätte vatten och sand på mig för att han var leksugen. Slutade med att jag var nästan lika blöt som han, haha :)
Sen kollade vi lite på humorgalan, rätt kul faktiskt.

Bilderna är oredigerade, lev med det :)

         


Valborg :D

Min valborg började med att jag, Kajsa och Linda skulle sätta upp tältet.. vi kan väl säga att det gick åt helvete, men det var banne mig ett tappert försök! Slutade i alla fall med att pappa hjälpte till, och sen hade vi ingen pump till luftmadrassen, så jag blåste upp den själv. Vart lite yrt, men det fick gå :)
Efter tältuppsättningen så gick vi in och lagade mat, det var vi mycket bättre på! Sen vart det lite spel och småprat, kul hade jag i alla fall! Bästa valborgen ever!

     


RSS 2.0