Vi leker med något vi inte borde.

Tänk vad bra allt skulle vara om inte människorna hade varit så giriga, maktgalna och nonchalanta varelser. Tänk hur mycket bättre jorden, djuren, växterna och vi själva skulle ha mått då.
Tänk vilka konsekvenser vi skulle ha sluppit.

Ett hundratal arter har utrotats när människan har skövlat regnskogen. Arter som kan ha varit livsviktiga för en annan art, eller en art som kanske inte var upptäckt? Människan har på något sätt fått för sig att vi är den bästa arten, och att vi därför kan få bestämma vilka andra arter som ska få överleva, och vilka som inte ska det.
När ska vi sluta leka gud?
Jorden är inte vår, den ägs inte utav någon. Därför lånar vi den, och då kan man ju tycka att vi borde lämna tillbaka den i samma skick som vi fick den. Men så är det inte. Istället för att rädda miljön genom att minska sina koldioxidutsläpp planerar t.ex Kina att bygga nya kolkraftverk och därmed öka utsläppen. I USA kommer förslag på förslag, men inget händer. Vi förstör och förstör, och ändå är det få länder som försöker göra något åt det. Istället för att spendera pengar på att försöka hitta ett alternativt bränsle krigar vi med andra länder om småsaker. Om några år kommer isbjörnarna att utrotas då de drunknar när de tvingas simma längre för att jaga. Är det verkligen något du vill ha på ditt samvete?
Vi använder kärnkraft och atomvapen, fastän vi vet konsekvenserna. Vi spolar ur oljetankrar i havet för att spara några slantar till våra redan feta plånböcker. Vi struntar i utrotningshotade djur, och gör schampo av bambu, pandans huvudföda. Vi vägrar betala några extra slantar i månaden till wwf, för att vi helt enkelt är för noncahalanta för att se vad som händer i världen.

Miljöförstöringen har varit bortglömd alldeles för länge, den minskar inte i  finanskrisen, även om det vore bra. När ska politikerna ta tag i problemen på riktigt? När ska de börja försöka engagera nästa generation, genom att informera om hur det kommer att bli?
När ska vi inse hur stor skada vi redan har orsakat, och att vi måste agera nu?

 
Tänker du ta ditt ansvar?

Kommentarer
Postat av: JessieJoystick

Bra Skrivet! I will skänka pengar när jag har nåra :S :P<3

2009-04-27 @ 22:22:56
Postat av: Annarki

Vet inte om jag kan hålla med att vi krigar om småsaker... men hade vissa krig tagit slut hade fler resurser funnits eftersom det i många fall är dem vi krigar om. Och bättre lär det ju inte bli. USA har varit det mest progressiva landet väldigt länge, men när det kommer till teknik ska vi nog fokusera på att främst finna alternativa lösningar för Kina, där sker en explosiv utveckling just nu. Sverige är väldigt duktigt när det kommer till hållbar utveckling och vi är en förebild för andra länder (läste hållbar utveckling när jag bodde i USA och Sverige kom konstant upp på lektionerna som ett bra exempel). Därför skrämmer det även mig när svenskar är ignoranta nog att inte ägna en tanke åt problem vi har att vänta.

2009-04-27 @ 23:29:56
URL: http://annad.blogg.se/
Postat av: millie

håller helt med om att miljöförstöringen varit bortglömd alldeles för länge.



själv har jag börjat bojkotta buss och bil, om jag verkligen inte måste någonstans snabbt

2009-04-27 @ 23:36:44
URL: http://sweettastes.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Ner med kärnkraften!

2009-04-28 @ 18:57:05
Postat av: Anonym

Annarki: Alla krig handlar ju såklart inte om småsaker, men om man jämför med problem som miljöförstöring tycker jag att det framstår så. Kina är ett av de största hoten mot miljön idag, definitivt, och därför är det ju extra brådskande att finna lösningar till dem. Svenska folket borde börja agera, men här tänker ju de flesta att det inte spelar någon roll vad de gör som enskilda individer.



Millie: Ja, det är smart! Men själv bor man på landet och är beroende av bil och busstrafik, vilket suger.



Jessie: Tack <3



Kajsa: Och mänskligheten!



2009-04-28 @ 19:50:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0