Jeppa säger, Emma hör.

Jeppa sa: Söta hästar.. AAAH!
Emma hörde: swasiessaAAAAH!

(AAAH berodde på att jag fick ett kryp i ansiktet.. sen fick jag ett i munnen och gjorde sånna där blåsljud.. charmigt!)

Det är i stort sett en sammanfattning av dagen. Har vart totalt värdelöst lektionsmässigt. Först missade jag bussen på morgonen och tog moppen till Emmas hus (som har stooor tomt!). Sen kom vi nästan för sent till avslutningsfotot, lite synd men vi smälte in.. (emo-tema, kuul).
Sen var matten inställd, jag var inte med på idrotten (första lektionen jag har "hoppat över" fast jag har varit där), och vi jobbade inget på so:n. På svenskan satt vi ute i solen och läste, och sen stack jag hem. Min lärare var ändå inte där..

Så nu ska jag strax gå och duscha, ska röja av lite först.
Ikväll kommer Kajsa och Linda, vi ska tälta i trädgården :D kommer bli underbart kul!


Sova!

Tänker jag göra nu. Jag hade något bra att skriva, men vi får ta det en annan dag :) Blir antagligen dåligt med bloggande ett tag nu.
Imorgon kommer Kajsa och Linda och firar Valborg med mig. Kanske hinner blogga lite om det och annat första maj innan vi åker till Årsunda, det beror lite på mina föräldrar. Annars blir det ingen blogg förrän på söndag.. haha, vilken nörd jag är.

Nackspärr.

Ja, alltid en höjdare..
När vi hade lyssnat på föredraget i en halvtimme stramade det till i min nacke, och nu har jag nackspärr. Toppen! Gör pissont, och jag glömmer bort det hela tiden och nickar, väldigt smart av mig måste jag säga! Fast jag tror att det är all stress från de senaste veckorna som tar ut sin rätt, har haft ett ton läxor varje dag, även den här veckan och nästa. Så egentligen är det inte så konstigt.
En annan sak som måste sägas är; åk inte bil med min mamma om ni har nackspärr. Seriöst, inte skoj.

Sen måste jag ju säga att jag blev otroligt glad av responsen jag fick på mitt inlägg om miljön :D

Gripande, hemskt och bra!

Idag var den intressantaste skoldagen på länge.
En överlevare från Förintelsen, Mietek Grocher, höll en föreläsning på två timmar om allt han hade gått igenom. Han hade sett mycket hemskt, vissa tillfällen blev man grovt illamående, och vissa tillfällen grät man, och detta bara av att höra hans berättelse om vad han sett. Han har överlevt en rad olika koncentrationsläger och smitit från en gaskammare, och bott i gettot i Warsawa. Han berättade på ett sådant sätt att det aldrig blev tråkigt, och alla satt helt tysta och lyssnade. Inte ens mina parallelklasser lät eller störde. Han sa att han skulle kunna ha berättat tills imorgon kväll, och det kunde han ha gjort för min del, tyckte det var så sjukt intressant och en sån gripande historia. Man kan inte tro att det verkligen har hänt på riktigt.

Jag tycker att alla ungdomar borde få höra hans föredrag! Det är så otroligt gripande, och otroligt starkt att han går ut i skolor varje dag, helt gratis och berättar om allt han varit med om, och orkar tänka på sådana minnen. Och inte minst för att höra hur hemska nazisterna var. Hur kan en människa vara så ond?
Han berättade också om hur nynazisterna försöker mörka ner det, säger att det aldrig har hänt, men de kan inte åka till koncentrationslägren och se.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer om det just nu, men jag tycker att ni ska läsa hans bok; Jag överlevde av Mietek Grocher..


Vi leker med något vi inte borde.

Tänk vad bra allt skulle vara om inte människorna hade varit så giriga, maktgalna och nonchalanta varelser. Tänk hur mycket bättre jorden, djuren, växterna och vi själva skulle ha mått då.
Tänk vilka konsekvenser vi skulle ha sluppit.

Ett hundratal arter har utrotats när människan har skövlat regnskogen. Arter som kan ha varit livsviktiga för en annan art, eller en art som kanske inte var upptäckt? Människan har på något sätt fått för sig att vi är den bästa arten, och att vi därför kan få bestämma vilka andra arter som ska få överleva, och vilka som inte ska det.
När ska vi sluta leka gud?
Jorden är inte vår, den ägs inte utav någon. Därför lånar vi den, och då kan man ju tycka att vi borde lämna tillbaka den i samma skick som vi fick den. Men så är det inte. Istället för att rädda miljön genom att minska sina koldioxidutsläpp planerar t.ex Kina att bygga nya kolkraftverk och därmed öka utsläppen. I USA kommer förslag på förslag, men inget händer. Vi förstör och förstör, och ändå är det få länder som försöker göra något åt det. Istället för att spendera pengar på att försöka hitta ett alternativt bränsle krigar vi med andra länder om småsaker. Om några år kommer isbjörnarna att utrotas då de drunknar när de tvingas simma längre för att jaga. Är det verkligen något du vill ha på ditt samvete?
Vi använder kärnkraft och atomvapen, fastän vi vet konsekvenserna. Vi spolar ur oljetankrar i havet för att spara några slantar till våra redan feta plånböcker. Vi struntar i utrotningshotade djur, och gör schampo av bambu, pandans huvudföda. Vi vägrar betala några extra slantar i månaden till wwf, för att vi helt enkelt är för noncahalanta för att se vad som händer i världen.

Miljöförstöringen har varit bortglömd alldeles för länge, den minskar inte i  finanskrisen, även om det vore bra. När ska politikerna ta tag i problemen på riktigt? När ska de börja försöka engagera nästa generation, genom att informera om hur det kommer att bli?
När ska vi inse hur stor skada vi redan har orsakat, och att vi måste agera nu?

 
Tänker du ta ditt ansvar?

:D

Gud vad jag skulle ha velat vara där! Minnen för fan :D


Söndag.

Sitter och läser lite bloggar och gör Kemi. Tråkigt, men det måste göras :)
Vaknade toksent idag, hellre vaknar jag åtta! Sen tvättade jag och syrrorna om mammas bil, eftersom att den var fläckig.. Kanske inte så snyggt.. Sen krattade vi baksidan och jag har arbetsskador, haha. Seriöst, jag har fullt i blåsor på händerna nu, inte så trevligt. Sen när vi var nästan klara sket vi i det och satt och flummade ett tag. Sen åkte vi och handlade, vart batterier och saker till Valborg. Jag längtar! :D Kommer bli kalaskul!

Nu tänkte jag att jag ska börja plugga igen. Har franska, hkk, kemi, matte, biologi, musik och lite bild att göra. Tröök!

Mamma kom nyss in och sa att hon höll på att tvätta min mobil men märkte det i sista sekunden. Ibland har man tur! Jag tvättar ALLT, borde kanske kolla fickorna innan..


Världens bästa rubrik.

Idag har vi tvättat bilar så det slår hejdliga till! Fast vi lär göra om det imorn, skickligt!
På kvällen kom Jessie över och vi satt i Millas bil och pratade och lekte med mina bebisar. Och Milla hade sönder sin bil, den höll i cirka två dagar. Grattis!

På kvällen har det inte hänt nånting värt, så jag vettefan varför jag ens skriver ett inlägg? Jag har inget liv helt enkelt xD


Avslutningsklänning.

Ja, nu har jag antagligen köpt den, kanske lägger ut bilder sen, vi får se. Nu letar jag bara efter ett par skor till, blir antagligen ett par ballerina. Jag avskyr att alla tycker att man ska ha ljusa färger på sommaren och allt det där. Visst, det blir varmare med svart, men det är ju fortfarande den klart snyggaste basfärgen? Jag kan sträcka mig till grått, men aldrig att jag springer omkring och fånar mig i pastellfärger.. Och nu menar jag inte att det inte är snyggt, det kan det mycket väl vara. Jag menar bara att det är så långt ifrån min stil man kan komma.

Annars har jag inte hunnit göra så mycket idag. Vaknade kring 9 av att mamma väckte mig, för de skulle till Årsunda, sen somnade jag om igen, sov till 11.30. Äntligen får jag sova länge igen!
Sen tränade jag ett tag och sen var det bara att tvätta Millas bil.. tvättade mammas också, och Mini var som en Duracellkanin på amfetamin.. Bilder kommer sen.
Kollade på nån film också, och nu sitter jag här och nördar.. ska antagligen mysa med mina bebisar snart, och sen blir det väl nån mer film ikväll.

Äckligt.

Har precis tagit mina mått, och jag blir äcklad av mig själv.
Ska minska minst 10cm överallt till sommaren, alternativt skolstarten. Lär börja träna lite mer än vad jag gör nu, bara att sätta igång.

Men nu ska jag tvätta Millas och mammas bil, och sen kratta gården.

Uppfinningar.

Ja, och nu till det där ämnet jag skrev om igår..
När jag har tråkigt (bussresor, bilresor, inte-kunna-sova-nätter osv.) tänker jag väldigt mycket, och jag har kommit på uppfinningar som jag ska ge till folk jag känner :)

Till Emma ska jag uppfinna en hylla som växer vid behov, utan att ta extra plats, så att hon kan köpa manga tills hon spricker :D

Till Jessie ska jag uppfinna ett sätt att se allt man vill se på TV. Samtidigt! (Tidssparande som fan!)

Till Klara ska jag uppfinna en kombinerad hörselapparat och konflikt-mods-givare, så att hon vågar säga ifrån mer, och hör vad jag säger!

Till Milla ska jag fixa ett par glasögontorkare, som är som utfällbara, som vindrutetorkare. Alternativt ett program som lär en matte på ett kick!

Till Annika ska jag uppfinna ett sätt att göra läxor på några sekunder, så att hon gör dem i tid.

Till Mamma ska jag fixa en maskin som både städar och lagar mat åt henne, så att hon slipper be mig om hjälp.. xD Nej, men för att hon ska få lite fritid.

Till Pappa ska jag fixa en maskin som han kan ha diskussioner med, som han alltid vinner! Och som vid behov, bara håller med, hur dumt det än är.

Bubblor!

Haft en underbar dag idag, varit alldeles glad!
Började dagen med att få reda på att vi inte alls hade nationella, skönt! Nästa minut fick jag reda på att jag hade håltimme första lektionen (50 min). Härligt! Spelade kort med Emma och Klara, gick åt helvete, haha.
På svenskan var läraren tvungen att ta upp glasögonen för att kunna läsa på mitt prov.. tycker jag skriver lagom stort jag.. Och provet gick väl inte så himla bra, men det skiter jag i, kommer ett större prov sen. Sen vart det en längre rast och sen NO, och lunch/håltimme.
 På håltimmen satt jag, Emma och Klara mot en vägg och blåste såpbubblor, härligt! Varmt och skönt, och kommentarer som var så in i helskotta dumma! Härliga folk.. Fast skoj hade vi!
Sen var det SO, jobbade inget alls, fick tillbaka ett arbete i hinduism bara. Och sen på slöjden sprättade jag typ hela tiden. Noll intressant dag, men sjukt kul ändå!

Hemma lekte jag med Mini och blåste mer såpbubblor och sen har jag inte gjort så mycket annat :)
Bästa dagen på länge i alla fall :D


Torsdag.

Haft en ganska bra dag idag med alla folk, skoj!
Vet fortfarande inte hur jag ska göra, väger för och emot hela tiden. Men vi får se.

Hade Nationella i matte idag, första delen tror jag gick skitbra, men på nästa del kom jag på hur man löste en uppgift precis innan vi var tvugna att sluta. Surt! Och nu läste jag på hemsidan att vi har nationella imorn också, men det visste jag inte ens om :S Får väl se hur det går.
Annars har jag spelat innebandy utan att se bollen.. ingen höjdare. Slog på allt vitt jag såg, vilket inkluderade folks klubbor och strumpor. Inte så bra för mitt betyg kanske.. Sen hemma åkte vi till Avesta och mamma lämnade tillbaka Burpojken, som jag inte hade läst klart, så jag fick ta en bok ur hyllan som står oläst. Solstorm av Åsa Larsson, hittills är den jättebra :)

Just nu sitter jag och läser olika bloggar och fixar lite med en ny header. Blir jag nöjd med den syns den nog i helgen nån gång. I helgen har jag massor att göra, bl. a kratta hela tomten (jag behöver skor!), träna till musiken (spela gitarr och sjunga inför hela klassen.. ibland är det svårt att tycka om Klara), plugga och tvätta Millas bil. YEEEY!
Nu ska jag nog göra lite NO/HKK/Svenska, läsa lite och sedan sova. Jag vet inte ens varför jag skrev blogg idag, ointressant.
Men jag har ett ämne tills imorgon :)

Beslutsångest.

Var till Gävle idag efter skolan och kollade på humaniora-utbildningen på Vasaskolan. Fan vad jag vill gå där. Var flera lärare som var doktorerade i sina ämnen, hög kvalitet på utbildningen och allting. Men om jag ska gå där så måste jag flytta hemifrån. Det vill jag verkligen inte! Jag vill fortsätta vara barn så länge som möjligt, men det här är ju en otrolig chans! Jag har ingen aning om hur jag ska göra just nu.. 
Samtidigt, jag tror att jag skulle klara av det, det är inte därför jag inte vill. Det är bara alla vardagssaker, som att alltid kunna träffa Mini eller mina bebisar, övningskörningen, träffa alla folk och allt sådant. Fast det är ett så jäkla bra program, och de lägger energi på det, jag menar, jämför det och KSK, och KSK är ungefär lika bra som ett studiebesök på ett pappersverk. Har som sagt ingen aning om vad jag ska göra, lär fundera ett tag till.

Aja, i skolan idag har det vart relativt lugnt. Lär ju skryta med att jag fick bäst poäng i hela 9:an på Fysikprovet, inte illa pinkat :D

Boktips.

Eftersom att inte ni ger mig boktips, ger jag er :)

Patient 67 av Dennis Lehane; En av de bästa deckarna jag har läst tror jag. Lite seg i början, men det är helt klart värt att fortsätta läsa! Handlar om ett experimentellt mentalsjukhus på 1950-talet. En patient försvinner och två sheriffer åker ut för att undersöka det. Läsvärd!

Rävungen av Torey Hayden: En sann historia om sexåriga Sheila, en aggressiv och sluten flicka med mer problem än man tror. Hon placeras i Toreys specialklass, efter att ha tänt eld på en treårig pojke, i väntan på att få läggas in. Men sen börjar hennes skal att spricka. En gripande bok! Fortsättning; Tigerungen.

Marley och jag; livet och kärleken med världens värsta hund av John Grogan; En bok om ett par som bestämmer sig för att skaffa hund efter att flickvännen har misslyckats ta hand om en planta. Man får följa många roliga historier om labradoren Marley, från valptiden till det sista dagarna. En gripande bok, både skratt och en del tårar framkallas. Kanon!

Olycksfågeln av Camilla Läckberg: Ännu en deckare som handlar om polisen på Tanumshede polisstation, som ska försöka läsa en serie mord som först inte verkar ha någon koppling. En av hennes bättre böcker, annars kan jag rekommendera Stenhuggaren, Predikanten (!) eller Isprinsessan, de senare böckerna är lite sämre.

En 2:a chans av James Patterson: Handlar om den kvinnliga mordklubben (en journalist, en åklagare, en polis och en obducerare.. om det är ett ord?) i San Fransisco som blir tvugna att lösa ett gäng mord med rasistisk bakgrund, samtidigt som en av medlemmarna hanterar en stor personlig förlust. Man bör dock ha läst Den 1:a att dö, före..

När djävulen håller ljuset av Karin Fossum: En psykologisk deckare där man får se det mesta ur gärningsmannens synvinkel. Väldigt svår att lägga ifrån sig, väldigt bra.

Handbollsturnering.

Idag hade alla sportnördar handbollsturnering. Jag har ingen aning om hur det gick, haha, kunde inte bry mig mindre.
Nu sitter jag i alla fall och ska skriva något vettigt och har laddat med en stor kopp (balja nästan) te och tänker. Koppen är perfekt för att sitta och skriva med, lagom stor.

Men istället för att vara med på turneringen var jag med Klara hela dagen. Skulle ha haft syslöjd på förmiddagen eller nåt, massa krångel. Istället hade jag först Jobba-ikapp-stuga, satt och gjorde kemi och matte, fast det vart ju mest prat och annat. Sen efter lunch hade jag bild. Skrev konsthistorieprov, MVG :D Fast jag slog ju inte Linda såklart ;)

Sen vart det hem, matkrig med Milla (för ovanlighetens skull) och nu ska jag plugga lite. Fast sen är det ju NCIS och House snart. Det betyder mer te :D

Ja, sen fick jag ju min manga från CDON idag! Köpte Deathnote, Samurai Deeper Kyo och Chobits, och "Fågelbovägen 32" av Sara Kadefors. Skitglad blev jag, men sen såg jag ju att de har varit dumma mot mig. Bokförlaget Mangismo, som gav ut bl.a Samurai Deeper Kyo och Gravitation förut, gick i konkurs för nåt år sedan. Egemont köpte upp dem och ger nu ut alla Mangismos serier (utom sista volymen av Gravitation :C). Men för att komma till skott; Jag köpte tre volymer av Samurai Deeper Kyo, varav två är Egemont, men en är Mangismo! Det låter ju inte allvarligt, men eftersom att jag samlar så är det en ganska big deal för mig. Så nu måste jag köpa en ny volym. Surt.
Är det någon som har börjat samla Mangismo/inte bryr sig som vill byta en Samurai Deeper Kyo vol 3 mot en Egemont-utgåva?

Ja, annars då? Fortfarande i stort behov av boktips (ta åt er). Så jag funderar på att kolla runt lite på adlibris innan jag börjar plugga.. Så blir det! :D


Änglar <3

  

Ingen vet när
Om ett tag är
Men jag lovar att vi ses igen


Jag saknar er så att det gör ont <3


Tema-film.

Idag spenderade jag 3,5 timmar med mina parallellklasser. YIPPIE! För er som inte vet det så finns det få saker jag avskyr mer än mina parallellklasser, det finns några stycken (och då menar jag några som i 1-2st) som jag tål. Men ja, vi tittade i alla fall på en 3,5 timmar lång film om förintelsen som hette typ "Schindlers list" eller nåt. Sjukt bra film, hemsk, men bra. Nästa vecka kommer det en överlevare från förintelsen och håller typ föredrag, sjukt intressant. Fattar inte hur man kan vara så dum i huvvet att man går med på att döda folk.
Filmen hade kunnat varit bättre om inte folk hade setat och pratat, låtit och varit allmänt störiga. Vart grymt irriterad.

Aja, annars har jag haft en görkul dag idag. Var med Klara och Linnéa hela dagen, så jäkla skumma människor. :)

Och Trapt räddade min morgon <3

Träningsvärk.

Sov tills klockan 12.45 idag, surt, hade väldans mycket att göra -.-'
Men jag hann det mesta i alla fall. Tränade i ca 90 minuter, inte helt fel, sjukt skönt för att vara ärlig. Jag totalälskar träningsvärk mellan skulderbladen, låter rätt sjukt, men det är så grymt skönt!
Aja, sen kollade jag på Kuzco Academy (kommer inte ihåg vad det heter på svenska.. wierd) i över en timme :D Jeppa lycklig för ett år! Sen åkte jag med mamma och handlade, och då pratade vi om hur det blir ifall jag flyttar hemifrån till hösten. Jag vet inte alls hur jag gör, men antagligen blir det väl NV i Sala. Det kostar grymt mycket, och jag kommer inte ha råd med nånting känns det som, men vi får väl se. Vill jättegärna gå i Gävle i alla fall. 
 Sen hjälpte jag mamma laga mat och sen kom Annika hem så att vi äntligen kunde kolla på Harry Potter. Vart ju bara 4:an då, men det gör inget. Jag tar det jag får ;D

Nu sitter jag och redigerar bilder och kollar runt på lite bloggar. En sak jag har märkt när jag har letat är att de flesta 94:or skriver som krattor. Kanske låter som ett påhopp, men åtminstone 4/10 vet inte hur man använder komma, punkt, stor bokstav eller hur man stavar. Väldigt drygt när man läser.


Natt.

Jaha, klockan är just nu 04:14. Jag ska aldrig mer börja kolla i nya bloggar efter klockan tolv, för nyfiken i en strut som jag är nöjer jag mig inte med att kolla första sidan. Neeej, idiothuvvet är ju tvungen att bläddra tillbaka en månad och lusläsa varje inlägg. Ibland blir jag arg på mig själv.. :P
 
Ja, dagen har spenderats på ett väldigt ovärt, men skönt sätt. Har slappat, kollat på robinson (lol), glott på Harry Potter och fången från Azkaban, läst bloggar och pysslat med chinchillorna och Eddie.
 Vi hade Eddie springa i sin boll på golvet, och så kom Mini. Han var så himla sugen att börja leka med bollen, men var jätteduktig när jag sa ifrån. Till sist la han sig ner och iakttog varje rörelse hon gjorde, urgulligt. Och det gulligaste var att hon försökte nosa tillbaka innifrån bollen, fast det slutade med att hon rullade framåt till Minis stora förtret.

Nu är jag kanontrött, fast jag sov tills klockan 13.20 idag, skönt med sovmorgon, nu känner jag mig inte som en 90-åring längre *yey*.
Nu ska jag hämta min mobil (som på något höger har hamnat ute på hallgolvet..?) och gå och sova.
Imorn tänkte jag ha gööööörtråkigt, men Annika har lovat mig att hon ska kolla på Harry Potter 4 och 5 mjed mig så jag är nöjd. Jag menar, vem tackar nej till 5 timmars bröderna Weasley? ;)

Lördag.

Ja, idag är det lördag. Har haft en rätt dålig vecka med migrän och huvudvärk och så, så jag tänker bara ta det lugnt idag.
Snart ska jag nog hämta Eddie, hon ska få sova i mitt rum tills Milla kommer hem på måndag. Så ikväll är det bara jag och Annika hemma, jag ska nog övertala henne till att se på Harry Potter 3, 4 och 5 om vi hinner :)
 Det har inte hänt något intressant här på senaste tiden, lite trist tycker jag. 
Men nu ska jag läsa (surprise!).


Och jag vill veta varför jag inte kan se mina inlägg.. blogg.se </3


Sömnig.

Är jag nu.
Borde väl i och för sig inte vara det eftersom att jag i stort sett bara har sovit under två senaste dygnen, tvådagarsmigrän är så himla skojigt.. 

Nej, men idag har vart såå ointressant. Har bara sovit, vart till avesta, och läst bloggar.
Funderar starkt på att ta bort min, ingen intresserar sig ju för fem öre. Men den blir nog kvar ett tag till, bara för att jag tycker så mycket om att skriva, haha.

Och kul att jag inte kan se en enda blogg från blogg.se då, skitkul.

Svenska förebilder.

Ja, jag skulle ju sova efter NCIS hade jag bestämt, men sen var det ju House också. Och efter det så hittade jag två Aftonbladet jag inte hade läst. Men ja, i en av dem så stog det att Jonas Gardell och Marilyn Manson skulle komma till Filip och Fredriks nya program, som jag inte riktigt minns vad det heter just nu... I alla fall, fan vilken bra blanding! Jag menar, jag gillar oftast Filip och Fredriks program, och sen Gardell och Manson på det är ju kalasbra! Två personer som jag faktiskt ser upp till (Manson ser jag dock bara upp till för hans musik, inget annat)!
  Och då började jag tänka på en sak. Om man bortser från musiker, vad finns det för svenska förebilder egentligen? Jag kan bara komma på ett fåtal som jag verkligen beundrar (T.ex Sanna Bråding, Jonas Gardell, Kitty Jutbring, Ronnie Sandahl, Peter Siepen). Och nu kanske någon tycker att jag är helt dum i huvudet, eftersom att Sanna Bråding nyss har setat inne för narkotikabrott, men jag tycker att hon är stark som fan. Och sen vågar hon stå för det, och driva med sig själv, det är väldigt starkt i hennes position. Jag tycker att hon är asball i alla fall. Tillbaka till ämnet; om man frågar en 12-åring idag vem t,ex Carolina Gynning är, så vet de direkt vem man pratar om. Fråga vem Sanna Bråding är, och jag garanterar att de måste tänka ett längre tag. Och missförstå mig rätt nu, jag säger inte att Gynning är en dålig förebild, för det gör jag absolut inte. Jag säger bara att det är en dålig mångfald. Och sen är det ju så att ungefär hälften av alla kändisar som är icke-musiker faktiskt har blivit kända som Gynning och Jutbring; genom en dokusåpa. Vad säger det till barnen?

Fast en dokusåpa-människa jag diggar är faktiskt Erik Billing i Robinson (det bästa som finns att slötitta på på lördagskvällar pga av hans underbara kommentarer om allting). Han är störtskön, och han säger saker som stämmer. T.ex när han sa att en tjej hade överklassfasoner, det stämde, och hon blev så jäkla arg. Och givetvis hoppade hon på hans piercings, kunde inte komma på något bättre eller?
 
Aja, nu ska jag bara läsa lite i "Burpojken" och sen ska jag sova :D

Studiedag.

Sista dagen ledigt innan skolan börjar igen.. surt, men ändå skönt.

Har fixat lite med en header till bloggen, ska fixa bort texten över när man visar kommentarer så är det klart sen ^^
Säg gärna vad ni tycker.. Annars har det inte hänt så mycket.. eller just ja, har fått IG-varning i musik, för att jag var sjuk under baslektionerna. Fast jag frågade henne om det, och då sa hon att jag inte behövde göra det >.< hatar verkligen såna lärare. Gaah, fast det är ju lätt fixat. Men ändå, just det med IGvarning är ju inte så uppmuntrande. Sänker hon mig så kommer jag lätt att skriva till rektorn, fast det kommer ju givetvis inte att funka, eftersom att hon är gift med hans son. Skapligt surt!
Jag HATAR dåliga lärare.

Aja, annars är det mesta lugnt, ska läsa lite, plugga lite biologi, glo på NCIS<3 och sova.


Mumin.

Ja, har precis vart ute och gått med hunden och Klara har precis åkt :)
Blev bara Klara, Emma avbokade i sista minuten. Vi kollade på Mumin, Madagascar 2 och Vänner för livet. Så jäääävla bra (Vänner för livet), helt underbar! Madagascar 2 var väl ganska bra, men sönderkört koncept..
Och i Mumin var det en grej, jag tror vi spolade tillbaka och såg den runt 8ggr, skrattade lika mycket varje gång :)
Sjukt skoj hade jag i alla fall.
Just ja, gick ut och gick med Mini också, skönt som fan ^^

Släkt.

Idag var det släktpåskmiddag hos Mormor med min släkt på mammas sida då.. Hade jätteroligt, har inte träffat mina kusiner på länge. Var ute och gick, spelade kort och pratade en massa. Störtkul :D
Jag tycker faktiskt väldigt bra om min släkt, de är roliga att umgås med, eller ja, de flesta. Vissa tål man ju inte, men det är som det är.

Nu ska jag städa.. ska städa först och främst mitt rum *yey* och sedan resten av huset. Imorn kommer Klara och Emma hit, och båda är ju allergiska mot det mesta (enligt mig) så jag är jättenoga. Ska ha filmkväll, kommer nog att bli väldigt roligt ^^ Fast det är inte så skoj att städa..

Jag vet inte riktigt vad mer jag kan skriva faktiskt.. kommer kanske upp bilder på bilddagboken sen, håll utkik :)

Påsk :)

Ja, idag är det påskafton, fast vi firade igår istället.. Tycker inte att det spelar någon roll.

Idag har det varit underbart härligt väder, varmt och skönt :) Har setat och läst "The long hard road out of hell" av Marilyn Manson, grymt äcklig, men jag ska nog klara mig igenom den. Sen har jag läst lite bloggar och inte gjort så mycket.
Lyssnat på lite Plastic Tree, Pink och Dead by April.
 Väldigt slapp och härlig dag, så skönt med lov. Även om man såklart inte får glömma att plugga på lovet -.- Fast det tar jag på studiedagen på tisdag istället.

Längtar till sommaren som en tok, fast ändå inte, eftersom att efter somarlovet börjar jag på gymnasiet, och jag vill inte. Det känns som att jag blir gammal då.. Jag vill inte bli gammal. Jag är som Peter Pan, vägrar bli vuxen, haha.
Och sen hade jag ju bestämt mig för ett gymnasieprogram, kom in där och allt var bra. Sen fick jag hem reklam om Vasagymnasiet i Gävle där man kan läsa humaniora. Då läser man mycket SO-ämnen, och i 3:an får man välja en inriktning (Egyptologi, Arkeologi, Historia eller Religion), och då läser man också vissa kurser på Uppsala Universtet eller vad det nu var. Jag vill jättegärna gå där, men jag tror inte att jag får flytta för mina föräldrar. Synd, men NV får väl duga antar jag. Men jag och mamma ska antagligen åka på möte om det andra programmet, sen får vi väl se..

Ja, sen får man väl säga Glad Påsk också :D

..

Jag skulle kunna sitta här halva natten och skriva om hur arg jag är.
Om hur mycket det just nu känns som att mitt liv suger.
Om hur jag bara vill skrika och gråta tills någon lyssnar.
Men varför skulle jag göra det?

Polly :D

Igår lekte jag med mina pollysar, Kajsa och Linda, urkul :D Våran humor alltså.. :P Sjukt skoj hade jag i alla fall, vi gjorde lite nya framtidsplaner, hoppas bara att det blir av :)

 

Invigde (Inveg?) Millas moppe också, kallt, men sjukt roligt, älskar't! Längtar dock tills min är klar.. Men ja, pappa säger att det inte dröjer länge nu så  :D

Jag hade absolut inget att skriva om idag.. :C

Vår <3

Äntligen är det vår!
Har längtat som en tok, och nu kommer äntligen alla färger. jag älskar våren, jag älskar vårfärger och ja, det mesta som har med våren att göra. Det är inspirerande och jag blir bara så glad av den. Härligt :D

Ja, vad händer?
Jag är :
skitsur på den som hotade KSK för att min syster får lov redan nu. 
skitsur på alla lärare som har gett mig tusentals läxor/prov/inlämningar den här veckan. 
sur för att mina filmer kom, och jag fick fel film.
less på alla idioter i min klass, majoriteten är dock helt ok, kommer nog att sakna dem efter nian ändå.
hyperglad över att det är vår.
glad för att jag ser Polly sitta och gulla sig i buren, och för att jag snart är klar med min franskauppsats.
hyperstressad.
promenadsugen.

Och ja, jag var tvungen att göra sådär, även fast t.o.m. jag stör mig på't.

Men nu är det bara halva terminen kvar på högstadiet, i 9a. Känns lite sorgligt, även fast det finns vissa jag inte kommer sakna ett dugg. Men ändå, man är liksom van vid alla människor, och som jag skrev är majoriteten av min klass ok, och jag vet att jag nog inte kommer prata med några av dem igen. Vissa är det ju bara skönt att slippa, men långt ifrån alla. Jag vill gå i 9:an några år till :P
Ta til exempel idrotten. Man har precis lärt sig vara någorlunda avslappnad på idrottslektionerna, och sen nu i höst, ja då ska man ha idrott med en ny klass?! Usch. Jag hoppas bara att Klara väljer NV med mig, så att man har någon att umgås med..

RSS 2.0